Til innholdet

BUD INNKOMMET! Sjarmerende enebolig med dobbeltgarasje på stor inngjerdet tomt. Idyllisk og solrikt beliggenhet ZOLGT

Elvedalsveien 897
Prisantydning 2 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 132
BRA: 138 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1750
Tomtareal: 1650 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Vegard Aadne

Vegard Aadne

Kort om eiendommen

Velkommen til denne landlig og solrikt beliggende eneboligen. Den har blitt brukt som "hestegård" med inngjerdet tomt og eget bygg som har blitt brukt som stall. Dette er boligen for deg som ønsker å bo landlig til på en romslig eiendom hvor du kan leve i rolige omgivelser med fine turområder rett utenfor døren, med kort vei til både Tønsberg og Sandefjord. Selve boligen er av de eldste i området og antas å være bygget i ca 1750, men er en bolig man kan flytte rett inn i og gjøre vedlikehold/påkostninger etter hvert. Dobbelgarasje fra 2006 med to automatiske leddporter med eget lagringsloft i andre etasje. Tomten er på over 1,6 mål og er pent opparbeidet med gress, trær og busker.

Husk å melde deg på visning.

Finn.no: Lokalområde

Ellefsrød - Andebu

Adresse

Elvedalsveien 897 3158 Andebu

Adkomst

Det vil bli skiltet med meglers visningsskilt frem til eiendommen ved fellesvisninger. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til Elvedalsveien 897. Se for øvrig vedlagte kart/nabolagsprofil med kartanvisning

Beliggenhet

Landlig, høyt, solrikt og rolig beliggende ved Vidaråsen/Ellefsrød i vestre Andebu. Det er kort avstand til bademuligheter/badeplass med Stålerødvannet, Kleivern og Bakkevannet nærmest, samt kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i skog og mark, sommer som vinter. I Andebu sentrum, ca. 6 km unna, finnes legesenter, bibliotek, vinmonopol, idrettsplass og skoler, dagligvarebutikker, post i butikk og flere forretninger som sport- og fargebutikk, klesbutikk, gavebutikk, apotek, frisører, elektroinstallatør m.m. Sosiale aktiviter for store og små arrangeres av velforeningen en spasertur unna. For aktive mennesker er det tilgang til oppkjørt skiløypenett. Tønsberg, Sandefjord og Torp flyplass ligger innenfor en radius på 25 minutter med bil. Se forøvrig vedlagte kart og nabolagsprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1750

Bygninger og byggemåte

Tre på mur. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 138 kvm

1.Etasje: 100m²
2.Etasje: 32m²

Møblering / utstyr

Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. Det gis ingen garanti for disse.

Standard

Enebolig oppført i tømmer/bindingsverk over stablesteinsmurer. Boligen har saltak tekket med dobbeltkrum betongstein og er kledd utvendig med stående trekledning. Vinduer av tre med tolags glass. Det er oppført dobbel garasje på gårdsplass i 2006. Eldre garasje på tomt er innredet med hestebokser. Som det fremkommer i rapporten så er det enkelte avvik fra normal tilstand, dette sees i sammenheng med bygningsdelenes alder, bruk og forventet levetid. Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Enebolig - Byggeår: 1750
Dobbeltkrum betongstein. Nedløp og beslag i plastbelagt stål. Vinduer og terrassedør av tre med tolags glass fra perioden 1980-ca 2000. Terrasse på ca 23 m2 er oppført i tre. Dekke av betong og tre. Rekkverk av tre.

Gulv har fliser, vinylbelegg og laminat i første etasje og tregulv i andre etasje, malt tapet og malt panel på vegger. Takessplater, malte slette plater og malt panel i innvendige tak. Vedovn er montert på kjøkken og i stue. Krypkjeller under deler av boligen. Dekke av jord/grus, stablede murer og stubbloft konstruksjon i himling. Tilgang via luke i mur. Lufteventil i luke. Innvendig trapp i tre. Malte dører innvendig Luft til luft varmepumpe er montert i stue. Bad/ Vaskerom har vinylbelegg på gulv med varmekabler på vaskeroms-delen. Malte slette plater på vegger. Takessplater i himling. Innredet med servantinnredning, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og wc. Kjøkkeninnredning i heltre utførelse. Laminat benkeplate. Fliser over deler av benk. Opplegg for oppvaskmaskin. Fritthengende ventilator. Kobber vannledninger av varierende alder. Plast avløpsrør. Naturlig ventilasjon via ventiler. Ca 150 liter varmtvannsbereder av eldre dato er montert på bad El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert i trappegang. Skrusikringer på inntak. Automatsikringer på kurser. Det er montert røykvarslere og det finnes brannslukningsapparat i boligen.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
4 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
2 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
24 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
- Stedvis noe oppsprukket trevirke på vinduer. Alder/værslitasje
- Dør har alder/værslitasje og tetter ikke tilfredsstillende mot karm
- Terrasse har alder/værslitasje
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter på gulv. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Spor av borebille i bjelkelag i kjeller
- Det er ikke foretatt radonmålinger, bygget er ikke utført med radonsperre
- Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
- Krypkjeller, det er fuktig på grunnen. Det er spor av borebiller. Kryprom fremstår uten tilfredsstillende lufting.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Enkelte innvendige dører bør justeres.
- Baderomsplater har passert mer enn 50 % av forventet levetid. Baderomsplater går til gulvet i vaskeromsdel, dette kan medføre skader ved evt lekkasje.
- De er ufagmessig rørgjennomføring i gulv
- Sluk har passert forventet levetid
- Våtrom. Innnredninger har påløpt alder, svell på servantinnredning, og stang til dusjhode er løst. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Våtrom. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik konstruksjonen (21% fukt).
- Det er svell og avskallinger på benkeplate.
- Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
- Tekniske installasjoner > Vannledninger/avløpsrør Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Varmtvannsbereder har passert mer enn 50% av forventet levetid.
- Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
- Grunnmuren har sprekkdannelser.
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
- Brannslukningsapparat må skiftes ut. (Dette er nå skriftet 03.08.22)

Oppvarming

Flott vedovn i stuen/spisestuen og på kjøkkenet.Luft til luft varmepumpe fra 2021 er montert i stue. Varmekabler i trappegang og vindfang. Forøvrig er det elektrisk oppvarming.

Parkering

Frittstående dobbel garasje på ca 34 kvm fra 2006, med gulvet loft som gir gode lagringsmuligheter. Garasjen er isolert. Adkomst til loft via utvendig trapp. Det er innlagt strøm, med lys og stikkontakter. Leddporter med fjernstyrt motorstyring.
Forøvrig er det godt med parkeringsmuligheter på tomten.

Areal og eierform

Areal: 1 650 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er opparbeidet som en hestegård med en eldre garasje som har blitt brukt som stall. Tomten er gjerdet inn og passer fint for deg som holder på med dyr. Ellers er det flere fine usjenerte sitteplasser rundt huset.

Tilliggende fasiliteter

Det er bredbånd frem til tomtegrense som man kan grave inn i huset om man ønsker fiberinternett

Eier

Liv Kristin Sæter

Vei, vann og avløp

Privat vann og avløp. Offentlig vei.

Det betales ca kr 350,- i året for pumpestrøm til borrevannet. Vedlikehold ved behov kommer i tillegg til dette. Borrehull og vannpumpe ligger under det gamle Bedehuset.

Det er en lukket slamtank som må tømmes. Kommunen tømmer denne en gang i året.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998."

Prisantydning

2 990 000,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 83 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 073 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 01.08.2022 Formuesverdi : 750 000,- Sekundær formuesverdi : 2 500 000,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Forsikring

IF Polisenummer: 1657962

Kommunale avgifter

Kr. 3 891,25 pr. år Inkluderer renovasjon, feiing og 1 slamtømming. Privat vann med årlig kostnad på ca kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:750 000,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 500 000,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500)
Provisjon (Kr. 35.500,-)
Tilrettelegging (Kr.15 950)
Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950)
Internettannonsering (Kr.4 700)
Markedspakke (Kr.16 900)
Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950)
Pantattest selger (Kr.387)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Vegard Aadne

Eiendomsmegler

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Vegard Aadne

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?