Til innholdet

SJELDEN ANLEDNING! Svært idyllisk & sjønært bel.fritidseiendom - Oppusset 2020-22 - Anneks & hagestue - Attraktivt omr! ZOLGT

Motellveien 34
Prisantydning 4 990 000 , -
Boligtype: Fritidseiendom
P-ROM: 42
BRA: 46 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1965
Tomtareal: 770 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

GLEDER DU DEG TIL SOMMEREN?

Velkommen til (snart) sommeridyll på Hvasser!
Denne eiendommen er svært sentralt plassert med umiddelbar nærhet til ALT som skjer i Sandøsund sommerstid. Med kun få skritt bort til Fynstranden, restauranter, båthavn, samt flotte turområder i skjærgården har eiendommen en særdeles ettertraktet beliggenhet.

Hytta er praktisk og effektivt innredet, og har i de siste to årene vært gjenstand for flere sentrale oppgraderinger. Det nevnes rør-opplegg, el-anlegg, taktekking, utvendig maling, piperehabilitering (med ny innsats), skiftet flere vinduer, pusset opp annekset både utvendig og innvendig, satt opp hagestue m.m.

Hagen er i tillegg en herlig plass i seg selv. Her har du en tilnærmet flat hagetomt med muligheter for lek og moro for store og små.
Solforholdene er i tillegg upåklagelige!

Vi ønsker velkommen til en hyggelig vintervisning på sommerlige Hvasser!

Finn.no: Lokalområde

TJØME - HVASSER

Adresse

Motellveien 34 3148 Hvasser

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende meget flott til ved Fynstranda på Hvasser, med kort gangavstand til småbåthavnen, strender og sjø. Hvasser har en unik kontakt med skjærgården og havet. Det er flere fine badestrender og turområder rett i nærheten, som Lilleskagen nord på øya samt Fynsletta, Jørestranda, Sønstegård og Sydstranda mot sør.

Øya er et populært feriested om sommeren. I Sandøsund yrer det av liv! Her finner man en dagligvarebutikk, is-kiosk, fiskemottak og flere restauranter. konditori etc.

Med båt har man tilgang til en av landets vakreste skjærgårder. Fantastisk flotte Verdens Ende er kun en kort båttur unna.

Type, eierform og byggeår

Fritidseiendom Selveier, oppført i 1965, modernisert i 2022

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført i trekonstruksjoner over ringmur av lettklinkeblokker. Fasader er kledd med trepanel og taket er tekket med asfaltpapp.
Vinduer er stort sett varevinduer i tre, men det er også noen med 2-lags glass. Ytterdører i tre med 2-lags glass. Terrasse oppført i trykkimpregnerte
trematerialer.

Innhold

Hovedhytte:
Entré, gang, soverom, bad med dusjkabinett, servantinnredning og wc, bod, kjøkken med innredning, stue med peis og utgang til terrassen.
Krypkjeller med luke i gulv. Loft.

Anneks: innredet rom/soverom, garasje/bod.

Hagestue.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 46 kvm

1.Etasje: 42 / 46 kvm p-rom/BRA.
Anneks:    9 / 12 kvm p-rom/BRA

Hagestue: 12 kvm BRA

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Hytta har hovedsakelig bygningsdeler og standard fra byggeåret, med en del oppgraderinger er utført de siste to årene. Herunder nevnes følgende;
- ny taktekking
- piperehabilitering med ny peisinnsats
- oppgradert fasader med maling og skiftet nødvendige kledningsbord
- skiftet flere vinduer
- oppgradert el-anlegg både ute og inne
- lagt nye gulv enkelte steder
- innvendig malt opp foruten stue
- oppgradert bad med alt av inventar, gulv og noe rør-opplegg
- oppført hagestue
- pusset opp anneks både utvendig og innvendig

Hytta gir et meget hyggelig inntrykk!

Overflater i hytta oppsummert;
Gulv har parkett og laminat. Det er panel på øvrige overflater.

Øvrig teknisk info om hytta (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av kobber.
Stoppekran er plassert i kjeller. Det er avløpsrør av plast. Varmtvannstanken er på ca 200 liter og er plassert i krypkjeller.
Det er åpent el-anlegg med automatsikringer.
Sikringsskap er plassert i bod

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-     2 stk tilstandsgrad 0 (TG0) - ingen avvik.
-  11 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-    7 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-    3 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Stedvis is/rim i undertak. Fuktmerker rundt lufterør for kloakk. Fuktmerker på sperre ved pipen. Begrenset ventilering av loftet. Påviste fuktmerker kan være fra før tekkingen ble lagt om. Vinduene har slitasje som følge av alder. Noe utvendig rust på vinkebeslag og vindu i bod har sprukket glass. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Badet er ikke bygget som et våtrom ihht dagens krav. Dette var opprinnelig et soverom, men ble tatt i bruk som bad når det ble lagt inn vann/avløp.

Oppvarming

Det er montert ny peisinnsats i stua (samt rehabiltert røykrør - ferdigattest).
Oppvarming for øvrig via panelovner der disse befinner seg.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Areal og eierform

Areal: 770 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Hyggelig og pent opparbeidet hagetomt - tilnærmet flat, med hvite gjerder rundt eiendmmen. Det er hovedsakelig gressplen på hele tomten, med en del busker og trær rundt om kring. Lettstelt, men samtidig muligheter for den hage-glade.
Idyllisk tomt!

Eier

Hilde Christin Høyenhall

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig helårsvann og avløp via septik. Felles stikkledninger med Motellveien 32. Kommunen opplyser på generelt grunnlag at det kan komme pålegg om utbedring av vannledning og/eller avløp.

Iflg kommunen er det adkomst fra privat, dels offentlig vei til eiendommen, via Motellveien som er kommunal fra krysset nord for Motellveien 36 (nærmeste nabo i nord) og nordover. Adkomsten til hytta har vært brukt på samme måte siden hytta ble bygget i 1965, dog finnes det ingen skriftlig avtale på bruk av veien.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i område regulert til boligområde, nåværende.
Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Eiendommen har utstedt ferdigattest for "uthus til eksisterende hytte" datert 23.08.1971. Ferdigattest for rehabilitering av skorstein foreligger, datert 28.12.2021.
Kopi av dette kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente tegninger på anneks og "omriss" av nåværende hytte. Det foreligger ikke ferdigattest for hovedhytta i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 §20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998".

Prisantydning

4 990 000,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 140 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 130 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 359 262,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 11215 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 14 850 pr. år Inkl. vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpene er helårs-basert.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:359 262,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke inkl dronefoto (Kr.20 900) Provisjon (Kr.63 750) Tilrettelegging (Kr.16 950) Pantattest selger (Kr.387) Eierskifteforsikring (Kr.29 019) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 490) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter x 3 (Kr.516) Totalt kr. (Kr.145 532)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1994/10576-1/91BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
23.08.1994
Rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:233 Bnr:146
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

2007/4675-1/91JORDSKIFTE
02.04.2007
Grensegangsak nr 0700-2005-0023
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLER

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?