Til innholdet

Sjelden mulighet i nostalgisk bygård! Lekker, nyoppusset leilighet med 3 sov. og kontor! Gulvareal 146 m² (113 m² BRA)

Øvre Langgate 9A
Prisantydning 4 190 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 110
BRA: 113 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1896
Tomtareal: 480 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Marianne Gran Rustadstuen

Marianne Gran Rustadstuen

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM

Adresse

Øvre Langgate 9A 3110 Tønsberg

Adkomst

Fra Tønsberg jernbanestasjon kjører man langs togskinnene og forbi Farmandstredet kjøpesenter og tar til høyre i første rundkjøring. Ta så til venstre i lyskrysset inn Stoltenbergsgate og følg denne til neste lyskryss. Ta her til høyre inn St. Olavsgate og følg denne til Øvre Langgate krysser St. Olavsgate. Eiendommen er så liggende på hjørnet på venstre hånd, med rolig inngangsparti via felles bakgård. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Z-eiendom ved fellesvisninger.

Beliggenhet

I Øvre langgate 9 bor man særdeles sentralt! Området er et av byens eldste; sjarmerende og idyllisk med trange gater og eldre trehusbebyggelse.

Fra leiligheten har man gangavstand til alt byen kan by på av servicetilbud med sitt mangfold av butikker, kaféer, restauranter og andre tilbud. Gangavstand også til skole, barnehage, bibliotek, svømmehall, kino og byens kulturhus.

Dagligvareforretninger ligger innen kort gangavstand, med blant annet Kiwi i Rådhusgaten og Meny i Farmandstredet. Bryggas rike bar- og restauranttilbud ligger bare noen minutters gange unna. I Farmandstredet har man svært gode shoppingmuligheter i tillegg til mange butikker ved og rundt torvet.

Koselige Ollebukta med byens båthavn ligger også innen kort gangavstand. Flere av byens parker likeså, og nærmest er Gunnarsbøparken og koselige Haugar med bla. kunstutstilling og kafe.

Kun 4-500 meter unna er god offentlig kommunikasjon med Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold samt jernbanestasjonen med hyppige avganger til Vestfoldbyene og Drammen/Oslo.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1896, modernisert i 2019

Bygninger og byggemåte

Eldre bygård bygget i trekonstruksjon over mur.

Inngang fra rolig bakgård:

2.etasje: Entré, kjøkken med spiseplass, stue, hovedsoverom, soverom og flislagt baderom.

Loft: Loftstue, soverom, kontor og bod.

Kjeller: 1 egen bod.

Det er i hovedplanet noe varierende takhøyde fra ca 268 cm til 292 cm. Det er lavere takhøyde på badet. Selve gulvarealet på loftet er 73 kvm, mens måleverdige arealer utgjør 40 kvm.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 125 kvm

2. etasje: 73/73 kvm P-rom/BRA
Loft: 37/40 kvm  P-rom/BRA

Standard

Dette er en leilighet for den som søker det klassiske og nostalgiske, samtidig som det nye og funksjonelle. Leiligheten har vært gjenstand for omfattende oppussing de siste år. Gulv er blitt avrettet i stue og kjøkken hvor det også er lagt nytt, flott laminatgulv, og vegger er moderniserte. Det er gulvvarme i bad, stue og kjøkken.

Stuen er luftig og åpen med ekstra god takhøyde og LED downligths. Her er store vinduer (2015) som slipper inn rikelig med sollys og som gir hyggelig utsikt over byens tak. Tapetserte vegger i en moderne stil og vegghengt biopeis setter sitt preg på rommet.

Kjøkkenet er leilighetens midtpunkt, hyggelig innredet i klassisk stil med bl.a. glasskap med belysning. Noe av innredningen som er byttet ut i 2019 gir et moderne tilsnitt til rommet. Det er god oppbevaring med rikelig med skapplass, og hvitevarer fra 2019 er integrerte; stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Amerikansk kjøleskap med isdispenser medfølger i handelen.

Det er 2 soverom i hovedetasjen, begge pusset opp i 2019 i delikate farger som innbyr til en god natts søvn. Rommene har begge plass til en dobbeltseng, og hovedsoverommet har stor garderobe. Det mindre har plass til skap eller eksempelvis et skrivebord.

Badet som er flislagt er stilig innredet i sort og hvitt, med sjakkrutete gulvfliser. Her får en "New York-style"-følelsen med svartrutet dusjhjørne satt inn i 2019. Rommet inneholder ellers vegghengt wc, servant i innredning og opplegg for vaskemaskin med praktisk brettebenk og skuffeseksjon.

Via en flott eiketrapp fra kjøkkenet kommer man opp i boligens loftetasje. Et stort og åpent rom gir et imponerende inntrykk! Her kombineres det rustikke med det moderne, med tøffe originale bjelker og hvite stilrene veggflater og takvinduer. Gulvarealet her oppe utgjør hele 73 kvm (måleverdig 40 kvm BRA). Her finnes gode muligheter for å utnytte skråtaket til eksempelvis plassbygde hyller, garderobe el.l. Det finnes et romslig soverom her oppe, i tillegg til et praktisk kontor med takvindu og stort gulvareal.

Dette er boligen for deg som vil bo sentralt, ha godt med plass og kjenne på den herlige atmosfæren og nostalgien en bygård har å by på!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med bl.a. gulvvarme på bad (2008), kjøkken og stue (begge fra 2019). Varmepumpe i soverom fra 2017. Det er montert en biopeis i stue.

Dersom det i enkelte rom ikke er oppvarmingskilde, medfølger dette heller ikke.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.


Areal og eierform

Areal: 480 kvm, Eierform: Fellestomt

Eier

Emilie Hasfjord Allan Geertsen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område. Avsatt til boligbebyggelse - nåværende ihht kommunedelplan - sentrum, byplan 2018 - 2030 TBG (vedtatt 22.05.2019).

Ferdigattest

Boligens loft har ferdigattest (bruksendring av tilleggsdel til hoveddel) datert 22.05.2015. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Gunnarsbø Borettslag, Orgnr.: 994587501 Andelsnr.: 8 Andel fellesgjeld: 111000

Forkjøpsrett: Nei
Styregodkjenning: Nei
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 83382359.

Selskapets totale lån og vilkår:
* OBBK02-98207501719 A 281.544- 14 år 8 md. 12 Flyt 2,05%
* OBOS03-98207568309 A 186.393,- 15 år 9 md. 12 Flyt 2,05%
* OBOS04-98207913030 A 351.995,- 19 år 8 md. 12 Flyt 2,05%

OBOS gjør oppmerksom på at de kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

4 190 000,- / Felleskostnader: 4 979,- pr. mnd Inkl. avdrag og renter på fellesgjeld, vaktmestertjenester (vedlikehold i gården og ved søppel, plenklipping, snømåking), styrehonorar, revisjonshonorar, forr.førsel, forsikring, kommunale avgifter, energi/fyring fellesarealer, kabel tv-anlegg.

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) 111 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 301 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 5 232,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 306 232,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 18.03.2021 Formuesverdi : 646 503,- Sekundær formuesverdi : 2 327 411,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Strømforbruk 2020: Ca. 11.000kWh. Strømforbruk vil variere med antall medlemmer av husstanden, innetemperatur m.m.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Internett annonsering (Kr.18 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 250) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 190 000,-) (Kr.129 890) Tilrettelegging (Kr.14 950) Totalt kr. (Kr.179 940)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Visning etter avtale med megler. Ta kontakt, så finner vi et passende tidspunkt. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt, så er du godt forberedt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Marianne Gran Rustadstuen

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Marianne Gran Rustadstuen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?