Til innholdet

Sjelden mulighet m/panorama til sjøen, høytliggende plassering og sol til sent på kvelden. BELIGGENHET SOM MÅ OPPLEVES!

Liabakken 30
Prisantydning 5 675 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 193
BRA: 215 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1969
Tomtareal: 712 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

torsdag 17. juni Kl 18.30 - 19.30
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

RÅELÅSEN/LIABAKKEN VED SJØEN

Adresse

Liabakken 30 3113 Tønsberg

Velkommen til Liabakken 30 beliggende på flott drømmetomt med panorama til sjøen og fantastiske solforhold

Denne høytliggende eiendommen i Råelåsen/Liabakken byr på en fantastisk beliggenhet med vid og imponerende sjø-/by utsikt, sol til sent ut på kvelden og bynær plassering. Området er svært populært og samtidig et sentralt boligområde med supre oppvekstsvilkår og gangavstand til en rekke fasiliteter. Til Tønsberg sentrum er det kun drøye 3 kilometer. 

Tomten på like over 700 m² er selveiet og ligger høyt og fritt i terrenget - dens plassering representerer en sjelden anledning! Solforholdene er suverene, og lange soldager kan nytes sammen med flott utsikt til sjøen både fra boligen, haven og store terrasser/uteplasser.

Huset er opprinnelig oppført i 1969 og byr på alt man trenger på hovedplanet i 1. etasje. I tillegg er det underetasje under så og si hele hovedetasjen som gir hjemmet en familievennlig planløsning som passer for de fleste aldersgrupper. I tilknytning til tomtens gårdsplass er det oppført garasje.

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning.

Kort fortalt om Liabakken 30

º Misunnelsesverdig vid og vakker utsikt til sjøen og deler av Tønsberg by
º Fantastiske solforhold med "seneste kveldssol"
º Høyt og frittliggende enebolig bygget i 1969 med skjermet hageanlegg
º Bynært med kun ca. 5 minutter med bil til Tønsberg sentrum
º Alt du behøver på boligens hovedplan (1. etasje) + stor underetasje
º Store og solrike terrasser mot vest og syd
º Underkant av 200 meter i luftlinje frem til sjøkanten
º Selveiet hjørnetomt på 712 m²
º Garasje
º Innkjøring fra privat og skjermet stikkvei
º Flotte tur- og rekreasjonsområder v/sjø og skog i umiddelbar nærhet
º Båthavner og badeplasser innen kort vei
º Liabakken 30 har en fantastisk beliggenhet som bør oppleves!

Beliggenhet og nærområdet

Liabakken har en suveren og attraktiv beliggenhet. Her bor man med sjøen på nedsiden av eiendommen og på samme tid bynært med kort vei (ca. 3,5 km) til Tønsberg sentrum.

Råelåsen byr på flotte turområder og oppmerkede gangstier, samtidig er det flere friluftsområder nede ved sjøen. Det er kort vei til både Olsrød Park og Kilen med de fleste sentrumsfunksjoner. Olsrød park tilbyr blant annet apotek, legesenter, post-i-butikk, dagligvareforretning, Vestfold sitt kanskje flotteste trim-/badesenter (Level) og bank. På Kilen finner man "et hav" av ulike forretninger. Gangavstand til Kiwi-dagligvareforretning på Råel - Narverødveien.

Det er gangavstand til badeplasser og båthavn i Karlsebakken og på Nes. Med bil er det få minutter til nærområdets kanskje flotteste badestrender, blant annet Ringshaugstranda. Det er også kort vei til en rekke andre småbåthavner som fører deg rett ut til den vakre Tønsberg-/Nøtterøy-/Tjømeskjærgården. Vallø båthavn, som er Vestfolds største småbåthavn, ligger noen minutter unna med bil.

Sykkelavstand til Slagenhallen, Flint-idrettspark og øvrige idrettsfasiliteter, Kilden Kino og Tønsberg jernbanestasjon. Det er også kort vei til flere av nærområdets barnehager og skoler.

Det er gode bussforbindelser inn til Tønsberg sentrum. Du når også Vestfold sin største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold, på ca. 10 minutter med sykkel. Det er også kort til Tønsberg jernbanestasjon. Sykkel og gangveier til skoler og Tønsberg som kan by på alt av fasiliteter.

Eiendommen ligger ca. 100 km fra Oslo og har enkel adkomst til E 18 med den nyere tilførselsveien i Kjelletunnellen fra Kilen. E-18 fra Tønsberg til Oslo har firefelts motorvei hele veien, noe som gjør at kjøreturen fra Liabakken til Oslo gjøres unna på drøye timen! Til Torp Flyplass er det ca. 25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig nabolagsprofil som viser områdets fasiliteter og avstander til ulike interessepunkt.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1969

Innhold

Boligen er oppført over to etasjeplan. 1. etasje har grunnflate på ca. 116 m² hvor man finner alt som trengs med nødvendige funksjoner på ett plan. I tillegg er det underetasje under det aller meste av huset. Fordelingen i etasjene er som følger:

1. ETASJE:
INNGANGSPARTI fra gårdsplass med adkomst fra støpt trapp med skiferheller.
ENTRE/VINDFANG med utgangsdør samt dør videre inn i boligen. 
HALL/GANG med garderobeplass.
Lys STUE-/SPISESTUE i vinkelløsning, orientert mot sjøen i vest og med utgang til haven i syd.
KJØKKEN med spiseplass og vinduer mot morgensolen i øst.
SIDEINNGANG med inngang til kjøkkenet og lukket trappegang til underetasje.
3 SOVEROM hvorav to av disse (inkl. hovedsoverom) har utgang til terrasse mot sjøen. Et av soverommene har fjernet inngangsdør og benyttes i dag som kontor/arbeidsrom.
BADEROM med baderomsinnredning, toalett og badekar m/dusjanretning.
Kombinert VASKEROM/TOALETTROM plassert vegg-i-vegg med baderommet.
Etasjen har også et mindre tilbygg mor nord med innbygget trappehus til underetasjen samt utvendig sportsbod, bygget ca. 1985.

UNDERETASJE:
Bred GANG/OPPBEVARINGSROM med trappoppgang til 1. etasje og inngang BOD under trapp.
3 ROMSLIGE BODER vegg-i-vegg med hverandre.
To sammenhengende GANGER hvorav den innerste med utgang til tomten i nord.
To store og sammenhengende LAGRINGSROM innredet som kjellerstuer i hele etasjens lengderetning mot vest (ikke omsøkt som rom til varig opphold).
BADEROM med dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning  (ikke omsøkt som rom til varig opphold).

LOFT:
Delvis gulvet lagringsloft (kryploft).

GARASJE:
På gårdsplassen i øst er det i 1977 oppført en frittstående enkelgarasje på ca. BTA/BRA ca. 20/19 m². Garasjen har innkjøring fra leddport av tre med motorstyring, det er også en sideinngang på veggen som vender mot husets inngangsparti. Bygningen er oppført med støpt betongplate, vegger av Leca samt  treverk og yttertak med saltakskonstruksjon tekket med takstein.

Planskisser

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens to etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken - se punktet "ferdigattest" for særskilte opplysninger om enkelte av rommene i underetasjen hvor bruk avviker fra bygningstegninger.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 215 kvm, Bruttoareal: 231 kvm

1. etasje: P-rom/BRA/BTA: ca. 108/108/116 m²
U. etasje: P-rom/BRA/BTA: ca. 85/107/115 m² 

Primærrom (p-rom)består av følgende rom: Samtlige innvendige rom i 1. etasje er medtatt i primærrommene. I underetasje er baderom, tre ganger og de to sammenhengende største rommene som er innredet medtatt med i alt ca. 85 m². 4 stk. boder og utvendig bod er ikke medtatt i primærrommene med i alt ca. 22 m² som dermed er definert som S-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt, hage og uteplasser

Tomtens størrelse er 712,2m² ifølge matrikkelkart. Tomten er selveiet.

Svært solrik, høytliggende og koselig opparbeidet hageanlegg. Huset plassering, høytliggende og noe tilbaketrukket mot nord og øst, gir åpne områder for hage og terrasser mot blant annet sjøen mot syd og vest. Hagen har et misunnelsesverdig "uteplasseldorado" som gjør at man trekkes mot å sitte ute i friluft i sommerhalvåret. På vestsiden, og med vakkert utsyn, finner man husets hovedterrasse på ca. 25 m² med tredekke og terrasserekkverk hvor man kan nyte solen frem til svært sent på kvelden. Nedenfor denne finner man en hellelagt markterrasse som også vender mot syd. Begge disse uteplassene er godt skjermet av levegger mot sidene, legg blant annet merke til den vekstkledde leveggen mot syd! Det er også en hellelagt markterrasse på sydsiden.

Haven har også noe gressplen og er utstrakt beplantet av skjermende hekker, trær og busker som danner usjenanse. Beplantingen som skaper skjerming består i stor utstrekning av vintergrønne vekster, en rekke løvhekker/busker skaper likevel en fin variasjon. Eiendommen har også innslag av fjellpartier.

Asfaltert gårdsplassen forenkler vedlikeholdet og gir plass for biloppstillingsplasser og innkjøring til eiendommens garasje på østsiden tomten.

I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 712.2 m². Areal er basert på skylddelingsforretning fra 1969. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser, også med eventuelle tilhørende kart, kan ha usikre/upresise grenser. Man kan dermed få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

Byggemåte - forenklet beskrivelse

Huset har trekonstruksjon på mur.

Grunnmur: Støpte såler i betong til fast underlag - støpte gulv mot grunnen. Grunnforhold av stein/fjell med drenering til terreng

Yttervegger: Yttervegger i underetasje av mur - Leca med malt pusset grunnmur. Øvre vegger av isolert i bindingsverk av tre kledd med stående malt trekledning, enkelte felt med Weatherboards/Vestlandskledning. Takutstikk og gesimser er innkledd.

Etasjeskiller: Etasjeskiller i tre bjelkelag - det er støpt gulv mot grunnen.

Yttertak: Taket har sal-/sperretak med takstoler med blant annet gulvet midtparti på loft. Undertaket har sutaksplater. Taket har videre lekter og sløyfer for takstein, tekking med dobbelkrummet betongtakstein utskiftet etter byggeåret.

For utfyllende informasjon om byggemåte, se tilstandsrapport fra Sertifisert Takstmann/Byggmester Hans Holt.

Standard

Eiendommen er normalt godt vedlikeholdt i årenes løp og fremstår i hovedsak med standard fra byggeåret. Det er stedvis utskiftede elementer som bytte av takstein, en del nyere vinduer/dører, utskiftede gulv i de fleste rom, noe oppgradering av elektrisk anlegg, utskiftet kjøkken, senere innredninger med mer. Beskrivelse av de ulike rom og installasjoner er som følger:

Gulvflater - vegger - himlinger:
Det er klassiske 3-stavs eikeparkettgulv i stue-/spisestue, hall/gang og på hovedsoverommet i 1. etasje. Gulvlister av eik skaper en fin helhet til parkettgulvene i disse rommene. Kjøkkengulvet og gulvet i entreèn er fliselagt. De to øvrige soverommene har henholdsvis heltregulv og korkflisbelegg. I underetasjen er det i det vesentlige laminatparkett i kjellerstuene og i gangarealene. Bodene har henholdsvis malte murgulv og belegg. Innervegger i 1. etasje har i det vesentlige tapet/malt tapet, himlingene varierer fra eikepanelplater i stue, nyere smartpanel i kjøkkentak og slettmalte tak/paneler i øvrige rom. I underetasjen er det på vegger utstrakt bruk av malt mur, malte Lecavegger og malt panel/smartpanel. Baderommene og vaskerom er omtalt i egne beskrivelser.

Stue-/spisestue med utgang til hagen og uteplass i syd:
Rommet preges av store vindusflater hvor man kan nyte den flotte utsikten - her er det bare å sette seg godt til rette og nyte utsynet til sjøen, byen og de frodige omgivelsene. Det store antall vinduer gir også flott lysinnfall fra både syd og vest. Stuen er et møbleringsvennlig og lyst rom med  vinkelløsning, klassisk inndelt med god plass for ulike sittegrupper. Det også godt med innvendig veggplass å møblere tross de store vindusflatene. Rommets mest naturlige plassering av spisestuebord er plassert ut for inngangen til kjøkken, innerst i stuen. På sydveggen fører verandadøren en ut til hagen/uteplass i syd. Vedfyrt peisovn er montert i forbindelse med peisen i hovedstuen - denne sprer ekstra god varme ved bruk i vinterhalvåret, mens varmepumpen plassert i spisestuen gir mulighet for nedkjøling i sommerhalvåret og energiøkonomisk varme på vinteren.

Kjøkken med spiseplass:
Vinduet i dette rommet vender ut mot øst, under dette finner man rommets naturlige plassering av spisebordet på kjøkkenet. Rommet er sentralt plassert i hjemmet med inngang både fra hall/gang og med direkte og praktisk tilkomst med dør også til spisestuen. I tillegg er det egen kjøkkeninngang" fra den tilstøtende gangen som fører en både ut til gårdsplassen og ned til underetasjen. Rommet har innholdsrikt og pent tilpasset kjøkkeninnredning utskiftet på 1990-tallet med heltre eikedører hvor det er godt med skap- og benkeplass. Apropo benkeplater - disse består av sorte steinplater! Bak lyslister montert under overskap er det installert skjult belysning som gir godt arbeidslys, mens fliser mellom over-/underskap forenkler rengjøringen. Det bys også på oppvaskkum m/sidekum i stål og kjøkkenventilator med avtrekk over tak.

Inngangsparti samt adskilt entrè og åpen hall/gang:
Boligen har et hyggelig utvendig inngangsparti hvor trapp fra gårdsplassen fører opp til en hyggelig svalgang med sitteplasser hvor man kan nyte morgensol eller sette seg i skyggen på hete ettermiddager-/kvelder. Det er glassdør mellom husets entrè og gang/hall, det er også sidefelt av glass i tilknytning til døren mellom rommene. Det er lagt praktiske fliser i entrêen og i hallen er det plassbygget garderobeskap ført opp til tak med doble slagdører hvor det bys på oppbevaringsplass for klær og skotøy.

De tre soverommene som ligger samlet i 1. etasje;
Soverommene er smart plassert i forhold til hverandre, og ligger samlet i husets motsatte ende av kjøkken og stue. Fra to av soverommene er det flott utsikt mot sjøen i vest, begge har også verandadør ut til terrassen i samme himmelretning. Det naturlige hovedsoveværelset ligger på hjørnet mot nord-vest med massevis garderobeplass - her er det 4-dørs plassbygget og takhøy skyvedørsgardeobe på en av langveggene. i det andre soverommet mot sjøen er tidligere dør og dørkarm demontert for åpen løsning mot hall, dette må evt. reetableres for fullverdig bruk av rommet som soverom. Det tredje soverommet, ved husets hjørne i nord-øst, har dobbelt plassbygget garderobeskap med både høyskapdører og overskapsdører.

Baderommene og separat vaskerom - alle tre rom med toalett:
I 1. etasje er baderommet og vaskerommet praktisk plassert vegg-i-vegg med hverandre, begge med sokkeltoalett. Vaskerommet ligger nærmest hallen og fungerer dermed best også som husets gjestetoalett. Baderommet er innredet med badekar m/dusjanretning og baderomsinnredning bestående av blant annet høyskap, dobbelt underskap med overliggende servantplate og overskap med midtstilt veggspeil inkludert overlys og strømuttak. Østvendt vindu gir fint lysinnfall på dagtid. Badet har våtromsbelegg på gulvet og flislagte vegger.
Det er også så vindu mot øst i vaskerommet, et rom som er innredet med side-by-side plass for vaskemaskin og tørketrommel, vegghengt servant og nevnte toalett. Vaskerommet har belegg på gulvet og tapetserte vegger.
Baderommet er underetasjen er innredet noe senere enn byggeåret. Her er det flislagt gulv med varmekabler - veggene er også flislagte. Dette badet er innredet med dusjkabinett med glidedører, toalett og baderomsinnredning med tre underskap, baderomsbenk med nedsenket servant og veggspeil m/sideskap og overlys som også inluderer strømuttak.

Rommene i underetasjen:
Underetasjen byr på massevis av plass og har inngang både fra tilbygget i nord og fra gangen innenfor kjøkkenet i øst. I tillegg til massevis av praktiske boder, flere med både hyller og oppbevaringsskap, kan de to store rommene orientert mot vest benyttes til så mangt som f.eks hobbyrom, verkstedrom eller annet. Med andre ord ypperlige og sosiale rom med flere "alenesoner" hvis man vil trekke seg unna husets hovedoppholdsrom i 1. etasjen. Det gode gulvarealet gir rikelig med plass for møbler. Rommet har med sin størrelse og utforming en allsidig bruksmulighet avhengig av aktivitetsbehovet i familien. Det er stedvis innsatt flere og større vinduer i de største rommene, dette har forsterket lysinnfallet.

Andre tekniske detaljer:
* Terrassedør fra stue har nytt 2-lags glass fra 2020
* Terrassedører på soverom fra hhv. 2018 og 2010
* Innerdører i 1. etasje er nye fra ca. 2010 med unntak av glassdør i entre
* 200 liter varmtvannstank fra OSO fra 2005
* Hovedstoppekran plassert ved vv-bereder i underetasjen 

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp av varmepumpe, elektrisk fyring og ved.

Elektrisk oppvarming med panelovner, elektriske varmekabler på baderom i underetasje og reflektorovn på bad i 1. etasje. Luft-til-luft varmepumpe er veggplassert i stue-/spisestue i 1. etasje. I stuen i 1. etasje er det peis med innsatt vedovn fra Jøtul, denne er tilknyttet to-løps pipe. I underetasjen er det installert vedovn.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Eiendommen har tidligere benyttet parafinfyring som ikke lengre brukes av eier, vedkaminen er plassert til sides for peisen i 1. etasje. Nedgravd glassfibertank er tømt og ikke i bruk, dog. er den ikke renset/sanert. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Parkering

Eiendommen har parkering i garasje og ved gårdsplass på egen tomt. Se beskrivelse av garasjen i punktet "innhold".

Ferdigattest og særskilte opplysninger om innredede rom i underetasje

Boligen har ferdigattest datert 27.05.1970 for "enebolig - nybygg". Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Innredning av enkelte av rommene i underetasjen avviker fra benevnelsen av rom i opprinnelige bygningstegninger. De to sammenhengende innredede lagringsrommene har vært benyttet som kjellerstuer men er på bygningstegninger fra byggeåret angitt som "diverse" i rom mot nord-vest, mens rommet i syd-vest er merket som "ikke utgravd". Baderommet er angitt som rom til "sport/redskap". De nevnte rommene er dermed angitt som "tilleggsdel til boligen" og ikke "hovedrom til boligen" og det ikke dokumentert utgravning av nevnte kjellerstue mot syd-vest. Rommene anbefales omsøkt fra tilleggsrom til hovedrom dersom man ønsker å benytte disse som rom til varig opphold. Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel vil si å endre bruken av rommene som tidligere er godkjent som tilleggsdel som f. eks. bod, tekniske rom, garasje eller andre rom til rom som f. eks. soverom, entre, stue, kjøkken og bad. Ved evt. søknad om godkjenning av rommene som oppholdsrom blir dette kjøpers ansvar og risiko da boligen selges slik den fremstår. Kjøper gjøres oppmerksom på at kommunen kan komme krav som f.eks. at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved søknad om omgjøring som f.eks. krav til takhøyde, lysflate, brannsikring, krav til uteareal mv. Uavhengig av reaksjonsform blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealer i de angitte rommene som ikke er omsøkt som hovedrom er målbart grunnet dagens bruk og tatt med i boligens primærareal selv om det ikke er søkt om bruksendring fra S-rom til P-Rom.

I tilstandsrapport er det anført at "kjellerstue har generelt for lite lys til bruk for oppholdsrom. Rømning og rømningsveier er ikke fullt ut vurdert. Rømning ut vinduer og via utvendig trappegang

Adkomst - slik finner du frem til Liabakken 30

Fra Tønsberg sentrum kjører man over Kilen og opp nye Presterødbakken hvor man på toppen av bakken tar til høyre mot Narverød. Hold til høyre i første veidele, Husvikveien som man følger i ca. 1,5 km. Liabakken går opp til venstre under Råelåsen, eiendommen ligger på høyre hånd nesten på toppen av første stikkvei til høyre.

Det vil bli merket med "til salgs" plakat på eiendommen og skiltet til fellesvisninger. Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Eier

Aud Åkvik

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann.

Avløp til privat septiktank, denne er senest tømt mai 2021. Eier har blitt varslet av Tønsberg kommune om planlagt oppstart høsten 2021 av graving i Liabakken for separering av avløp og overvann hvor eiendommen vil bli pålagt å tilknytte seg anlegget. Dette vil medføre en kostnad for Liabakken 30 når dette skal gjennomføres, omfanget og derav også total kostnad for boligeier er per tiden ikke avklart. Kommunen har tilskuddsordning ved pålegg iht. regulativ. Se vedlegg i salgsoppgave for ytterligere opplysninger. I vedleggene finnes også kontaktinformasjon til ansvarlig for prosjektet i kommunen dersom man ønsker mer informasjon.

Eiendommen har adkomst fra privat vei, stikkvei fra Liabakken på gbnr. 154/8. Veiretten er tinglyst (se også eget punkt for tinglyste avtaler) for Liabakken 30. Det er anlagt varme under asfalt i bakken opp til eiendommene som tilhører stikkvei, strømutgifter, brøyteutgifter og eller vedlikehold av veien deles sammen med øvrige oppsittere. Selger opplyser at andel strømutgifter til oppvarming av veibane i et gjennomsnittsår har beløpt seg til ca. kr 2 500,- per år og at snøbrøyting har vært utført vederlagsfritt av naboeiendom (må påregnes å endre seg).

Prisantydning

5 675 000,-

Beregnet totalkostnad

5 675 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 141 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 675 000,-)) -------------------------------------------------------- 154 712,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 829 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført av Hans Holt - Byggmester/Takstmann med befaringsdato 19. mai 2021 og utskriftsdato 11. juni 2021.  

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporten har TG-1 hovedvurderinger (2 stk.) og TG-2 hovedvurderinger (20 stk.). Den har ingen TG-3 vurderinger. TG-0 benyttes ikke ved denne type Tilstandsrapporter og TG1 er således angitt tilstandsgrad med svakeste symptomer. Bygningsdeler med vurdering TG-2 uten angitt svekkelse eller avvik er vurdering hovedsakelig vurdert ut fra alder, ref. informasjon i rapporten. Rapporten konkluderer med at boligen er normalt godt vedlikehold av eier siden byggeår, hovedsakelig i original stand med unntak av utskiftet takstein og enkelte innredninger gjort etter byggeåret. Det må påregnes oppussing og renovering av bad og vaskerom de nærmeste årene. Vinduer og inngangsdører er fra byggeår og må påregnes å skifte de nærmeste år. Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 14 372 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er målt snittforbruk over de tre seneste år. Beregnet årsforbruk gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Sparebank 1

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må deretter selv besørge egen bygningsforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 12 186 pr. år

Kommunale avgifter for 2021 er oppgitt som årlig avgift og inkluderer Tønsberg kommune sin leveranse av  vann, avløp, renovasjon (søppel) og feiing. Det opplyses særskilt at det inkludert i oppgitt beløp er dobbel feieravgift da eiendommen har to pipeløp. Det oppgitte beløp deles opp i fire terminer og faktureres dermed kvartalsvis fra kommunen.

Evt. eiendomsskatt

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: 891 102,-.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 207 965,-.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Utleie

Boligen består av en boenhet og den har ingen separat utleiedel/separat boenhet for utleie utover denne.

Det er tillatt på generelt grunnlag å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien samsvarer med godkjent bruk av leieobjektet og/eller dets areal.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er verken konsesjonsplikt eller odel på eiendommen. Det er heller ikke boplikt på eiendommen.

Reguleringsopplysninger og særskilt informasjon om beliggenhet i hensynssone

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen av 22. mai 2019 er avsatt til "Boligbebyggelse - nåværende" og "Ras- og skredfare". Det er ingen reguleringsplan for området.

Deler av Råel er i kommuneplanen markert til ras og skredfare i kommuneplanens arealdel, herunder også Liabakken 30 som ligger helt i ytterkanten av sonen. Området er omtalt på side 34 i nåværende kommuneplan, kapittel 3 "hensynssoner" hvor det fremkommer som generelle bestemmelser "Før det kan vurderes å gi tillatelse til tiltak må det foreligge dokumentasjon fra geoteknisk fagkyndig på at tiltaket ikke vil belaste grunnen og påvirke stabiliteten". I tillegg fremkommer det som egne bestemmelser for "Kvikkleiresone i Liabakken H310_88): "Området er kartlagt som kvikkleiresone. Området er svært rasutsatt og konsekvenser for liv og helse er store dersom ras skulle inntreffe. Tiltak etter Pbl § 1.6 tillates som hovedregel derfor ikke innenfor området. Forbudet omfatter alle typer tiltak herunder også tiltak som i utgangpunktet ikke er søknadspliktige. Kommunen kan vurdere tillatelse dersom følgende vilkår er oppfylt; Det er ikke tillatt å etablere nye boenheter. Det må foreligge dokumentasjon fra geoteknisk fagkyndig på at tiltaket ikke vil belaste grunnen og påvirke stabiliteten. Det må dokumenteres en "lokal forbedring" av stabiliteten pa eiendommen*. Bestemmelser og retningslinjer til kommuneplanens arealdel følger som vedlegg i salgsoppgaven. For spørsmål anbefales det å kontakte Tønsberg kommune på tlf. 334 06 000.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger i følge innhentet informasjon fra Tønsberg kommune.

Evt. pliktig medlemskap til velforening

Det er ingen avgift til velforening eller tilsvarende knyttet til eiendommen.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til omsetningen av denne eiendommen.

Skolekrets

Eiendommen tilhører "skolekrets 7" - Presterød.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Heftelser og servitutter som følger eiendommen:
1969/504296-3/91 av 05.09.1969. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vedlikeholdsplikt.

Rettigheter på andre eiendommer:
1969/504296-2/91 av 05.09.1969. Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr: 154 Bnr: 188

Kopi av ovennevnte tinglyste dokumenter følger av salgsoppgaven. men selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at evt. øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 675 000,-) (Kr.51 075)
Markedspakke (Kr.11 975)
Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900)
Tilrettelegging (Kr.14 900)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Søderberg & Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud. Konferer gjerne megler.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?