Til innholdet

Stor & flott familiebolig over 2 plan m/3(5) sov - 2 bad (3wc) - Imponerende hagestue - Spillerom - SVÆRT attraktivt! ZOLGT

Severin Kjærs vei 47
Prisantydning 8 375 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 224
BRA: 278 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1970
Tomtareal: 1181 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til attraktive, sentrale og svært solrike Severin Kjærs vei 47!
Dette er en skikkelig familiebolig med mengder av boltreplass både ute og inne. Boligen har en fleksibel og god planløsning, og boligen har vært oppgradert og vedlikehold jevnlig gjennom i alle år.
Eiendommen ligger meget populært til nær byen, turområder (lysløype), dagligvarer, kollektivtrafikk, skoler og barnehager m.m!

Kort fortalt:
- Praktisk og romslig over 2 plan m/totalt 5 soverom (2 av disse er ikke omsøkt)
- Bad i begge etasjer samt separat vaskerom og tot. 3 wc
- Perfekt "ungdomsavdeling" i u.etg m/spillerom, kjellerstue og egen inngang
- Stor stue i hovedetg. m/utgang til hagestua - virkelig en imponerende, stor ekstra stue (28m²) nesten hele året rundt!
- God lagringsplass i boder og på loft
- Utv. skiftet drenering, taktekking, vinduer m.m i senere år
- Stor dobbel garasje m/lader fra 2019
- Tilbaketrukket, solrik og rolig beliggenhet på Solvang
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SOLVANG

Adresse

Severin Kjærs vei 47 3117 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og solrikt til på Solvang - "midt i smørøyet" i et av Tønsbergs kanskje mest attraktive boligområder. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum og tett på en rekke flotte rekreasjonsområder. Nærmiljøet er kjent som et "grønt" område hvor det er hyggelig å bo og vokse opp.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Lysløype finner du kun noen få hundre meter fra eiendommen. Fra Messeområdet går det også turveier videre over til skogsområder på Eik hvor det på vinteren er lysløype på kveldstid og oppkjørte skiløyper. Her er det også ideelt for sykling og løping.
For innedørsaktiviteter finnes det treningssenter ved "naboeiendommen", Tønsberg gressbane (Family Tønsberg). Tønsberg idrettshall ligger innen 5 minutter gangavstand. I Messeområdet finner du Tønsberg ishall, Meyer arena (skøytebane), Utendørs Padlebane om sommeren, tennishall, utendørs tennisbaner, turnhall, kampsport hall, Fix arena (fotball), frisbeegolfbane, hundepark og idylliske omgivelser rundt "dammene" som også brukes til bading i sommersesongen.

Med gangavstand til Tønsberg sentrum bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen (ca. 15 minutter å gå), butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold sin største arbeidsplass.

Området er også meget barnevennlig med bl.a. gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg, forretninger på Heimdal, post, bank og busskommunikasjon. Ca. 1 km til Greveskogen videregående skole og i underkant av 2 km til Wang toppidrettsskole. 6-700 meter fra eiendommen ligger også idrettsarenaer med bl.a. Gressbanen og innendørs treningssenter.

Kort gangvei til bussholdeplass. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1970

Bygninger og byggemåte

Frittstående enebolig oppført i trekonstruksjon over grunnmurer. Støpt såle.
Boligen har fasader med trepanel fra byggeår og taktekking med betongtakstiein fra 2009. Vinduer i tre med 2-lags glass.
Drenering fra 2005 hvor antatt utførelse er grunmursplast, drensrør og drenerende masser rundt bygget. Grunnmur av pussede betongblokker.

Frittstående garasje oppført i trekonstruksjon over grunnmur av betong. Fasader har stående trepanel og taket er tekket med
dobbelkrummet betongtakstein. Garasjeport i aluminium med elektrisk åpner.

Innhold

1.etg.: entré/gang, soveromsgang, 3 soverom hvorav hovedsoverommet har utgang til balkong, toalettrom med servant og wc, flislagt bad med servant, wc og dusjkabinett. Skittentøyssjakt.
Kjøkken med innredning og åpen løsning mot spisestua. Stue i vinkel med peisinnsats og utgang til stor hagestue.   
U.etg.: kjellerstue, "spillrom", 2 rom som i dag er i bruk som soverom, flislagt bad med dusjhjørne, wc og servant, vaskerom med teknisk opplegg og utstyr, boder. Det opplyses særskilt at ingen av rommene (foruten boder) i denne etasjen er omsøkt til varig opphold.

Generell info:
Det er den faktiske bruken av rommene på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommene kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 224 kvm, Bruksareal: 278 kvm

1.Etasje: 129 / 157 kvm p-rom/BRA
2.Etasje:  95 121 kvm p-rom/BRA

Garasje på 45 kvm BRA.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Våpenskap i u.etg. medfølger ikke.

Standard

Enebolig med gjennomgående normalt god standard. Det er i de senere årene utført flere større utvendige oppgraderinger, herunder særlig taktekking, vinduer, dører, drenering, samt bygging av dobbel garasje. Det er også lagt nye avløpsrør fra gammel septik og ut til gaten. Innvendig er begge baderommene renovert, samt at det er byttet kjøkken. I tillegg er det gjort flere overflatebehandlinger og innredningsarbeider i boligen i de senere årene. Alle himlinger i hovedetasjen er nymalt i 2023.

Boligen fremstår som svært praktisk og romslig, og passer perfekt for storfamilien!

Overflater oppsummert:
Gulv: Laminat, parkett, fliser og teppe.
Vegger: Malte flater og panelplater.
Himling: Malte plater og panel.
Fliser på begge bad samt vaskerom.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Stoppekran er lokalisert i sjakt ved trappen. Det er montert lekkasjstopper med sensor ved
hovedvannledning, på gulv i bod og under kjøkkenbenk. Det er avløpsrør av plast og støpejern. Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
Boligen har et delvis skjult/åpent el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er lokalisert i gang 1. etg og bod kjeller.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-   2 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 15 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-   8 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
- 15 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
-   2 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til veggkonstruksjoner, utvendige og innvendige dører, utvendig rekkverk, radonmåling, rom under terreng, innvendige trapper, innvendige overflater, avvik på bad, overflater og innredning på kjøkkenet, ventilasjon toalettrom, drenering, grunnmur og fundamenter.  
TG-3 anmerkninger (rød) er relatert til manglende rekkverk på utvendig trapp samt vaskerom må/bør oppgraderes.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Det er peisinnsats og luft-til-luft varmepumpe (2021) i stua i hovedetasjen. Peisovn i kjellerstua.
Varmekabler på bad i hovedetasjen, samt på bad i underetasjen.

For øvrig elektrisk oppvarming via enkelte panelovner.

Parkering

Det er svært gode parkeringsmuligheter både i den doble garasjen, samt på utsiden av garasjen og i oppkjørselen mot boligen.
Elbillader (Tesla) montert i garasjen. Her er det også eget sikringsskap for denne bygningen.

Areal og eierform

Areal: 1 181 kvm, Eierform: Festet tomt
Utløpsår feste: 31.12.2069

Bortfester/grunneier: Tønsberg kommune
Festeavgift: kr. 4680,-/pr år.
Betaling av årlig festeavgift er delt i 4 terminer. Festeavgiften faktureres sammen med de kommunale avgiftene med forfall 20/3, 20/5, 20/9 og 20/11.

Festeavtalen reguleres ihht konsumprisindeksen (KPI) hvert 15.år og kan reguleres neste gang i 2030.

Festetomten kan innløses av eier. 
Tønsberg kommune har forkjøpsrett i sine festekontrakter hvor Tønsberg kommune er grunneier.

Ta evt. kontakt med megler for ytterligere informasjon om festeforhold.

Tomt og hage

Pent opparbeidet og stor hagetomt med tilnærmet flat gressplen på vestsiden (hovedsiden) med perfekt plass for lek og moro for store og små. Gressplenen går rundt hele boligen, slik at det er mengder av plass for den hageglade. Asfaltert innkjørsel, helt frem til inngangsdøra. Hekk mot naboer.

Nydelig uteplass på terrassen mot vest med sol fra morgen til kveld!

Tilliggende fasiliteter

Innlagt fiber

Eier

Knut Øyvind Granli Jorid Sønju

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Nye avløpsledninger fra tidl. septiktank og ut til veien.
Adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i område regulert til boligområde, nåværende.
Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 12.02.1971.
Det foreligger byggemeldte og godkjente bygningstegninger fra byggeår, hvor det i senere tid er utført enkelte endringer som ikke er byggemeldt (gjelder hovedsakelig endring på planløsning og innredning av rom i underetasjen som ikke er omsøkt til varig opphold).
 
Det foreligger byggemeldte og godkjente tegninger på tilbygg/hagestue datert 16.05.2009. Garasje er bekreftet innmeldt og registrert hos kommunen datert 12.12.2019 (se eget skriv).

Kopi av denne informasjonen kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest/dokumentasjon eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

8 375 000,-

Beregnet totalkostnad

8 375 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 200 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 213 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 588 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 16253 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 16.389,-/år
Inkl. vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Festeavgift faktureres sammen med kom.avg. og fordeles utover kvartalene (se eget punkt).

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

I følge Skatteetaten er det ikke mulig å innhente tall for formuesverdi på denne eiendommen.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.18 500) Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.44 800) Provisjon (Kr.56 000) Tilrettelegging (Kr.16 950) Pantattest selger (Kr.387) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter (Kr.172) Totalt kr. (Kr.149 844)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Forkjøpsrett

Det foreligger en forkjøpsrett på eiendommen. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer i boligen medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1970/2102-2/91FESTEKONTRAKT - VILKÅR
29.04.1970
FESTETID: 100 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 592
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?