Til innholdet

Svært fordelaktig & barnevennlig beliggende eiendom i blindvei, nær sjøen! Skogen som nærmeste nabo - 4 sov - Garasje ++

Hellalia 49
Prisantydning 6 390 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 163
BRA: 167 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1995
Tomtareal: 733 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

lørdag 28. januar Kl 11.30 - 12.30
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til Hellalia 49 - en særdeles attraktivt beliggende enebolig øverst og innerst i barnevennlige og trivelige Hellalia boligfelt. Her har du trygg skolevei, barnehage, butikk, strandliv og sjø i umiddelbar nærhet. Eiendommen grenser også nærmest til skogen, med alle muligheter for en hyggelig skogstur!

Kort fortalt:
- 4(5) soverom
- 2 toaletter
- 2 stuer
- Eget vaskerom
- Nytt kjøkken fra Huseby (2017) samt hvitevarer og vinskap
- Store og lyse rom med mengder av naturlig lys
- Praktisk planløsning i begge etasjer
- Usjenert beliggenhet uten særlig innsyn
- Høyt og fritt i enden av blindvei 
- Dobbel garasje med lagringsloft
- Stor utebod 
- Fiber
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - VESTSKOGEN/HELLALIA

Adresse

Hellalia 49 3142 Vestskogen

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen er svært attraktivt beliggende øverst og innerst i Hellalia, et hyggelig og svært idyllisk boligfelt i enden av Vestskogen på Nøtterøy. Boligen ligger fordelaktig til med sol fra morgen til kveld, samt med skogen som "nærmeste nabo". Her har du flotte turområder og gangstier i umiddelbar nærhet, samt gangavstand til alt Vestskogen har å by på.

Med nye Labakken skole rett på andre siden av skogen, er det trygg og kort skolevei for barna. Det er også barnehage innen gangavstand.
Kun få hundre meter ned til sjøen og Hella badeplass. Her er det også en småbåthavn. Herfra kan man fløge kyststien til Øra badeplass og videre sørover på øya. Ellers grenser eiendommen til en lekeplass/friområde.

Kort vei til Borgheim med Nøtterøy Golfklubb, samt dagligvarebutikk både i Vestskogen og på Borgheim. På Borgheim er det også ungdomsskole m.m.

På vinerstid kjøres det skiløyper (etter været) i området.

For øvrig kun ca 5 min i bil til Tønsberg sentrum.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1995 og tilbygget 2003
Garasje oppført i 1997.

Bygninger og byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger i
trekonstruksjoner med stående trekledning. Tak med saltakform av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre med
glassfelt fra byggeår.
Vinduer og terrassedører i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via
luftespalte i vinduer og lufteluke i vegger kombinert med mekanisk avtrekk fra baderom, toalettrom, vaskerom og kjøkken.

Frittstående dobbel garasje fra 1997 på ca. 32 m². Garasjen er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående
trekledning. Tak med saltakform av trekonstruksjoner tekket med takstein. Garasjen har elektrisk leddport, belysning, stikkontakter og en loftetasje
med ca. 22 m² gulvareal.

Frittstående uthus på ca. 13 m² i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Tak med saltakform av trekonstruksjoner tekket med takstein.

Innhold

Enebolig over to etasjer bestående av:
1.etasje med entré med skyvedørsgaderobe, hall med trapp opp, vaskerom med opplegg til vaskemaskin, bereder, utslagsvask m.m., bod, toalettrom, kjøkken med innredning og spiseplass, samt stue med doble dører til hagen.
2.etasje med loftstue, baderom med dusj og badekar, samt 4 soverom. Kneloft for lagring.

Uisolert sportsbod med ett romslig oppbevaringsrom.
Dobbel garasje med romslig lagringsloft.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 167 kvm

1.Etasje: 92 / 96 kvm op-rom/BRA
2.Etasje: 71 / 71 kvm p-rom/BRA

I tillegg disponerer boligen en frittstående dobbel garasje på ca. 32 m² og ett frittstående uthus på ca. 13 m².
Loftetasje i garasje har et gulvareal på ca. 22 m². Loftetasje i garasje er ikke måleverdig areal blant annet grunnet lav takhøyde/ikke tilfredsstillende gulv.

Møblering / utstyr

Hvitevarer som befinner seg på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Enebolig med gjennomgående normalt god standard utifra byggeåret å regne, med en praktisk og god planløsning for en aktiv familie! Her har du 4 gode soverom, 2 toaletter, eget vaskerom, 2 romslige stuer, nyere kjøkken (Huseby-innredning fra 2017) samt mye naturlig lys inn fra de mange vinduene i boligen.

Overflater oppsummert;
Gulv; parkett, laminat, fliser
Vegger: tapet, panelte flater
Himlinger; takess/malte plater

Øvrig teknisk info (utdrag av tilstandsrapport):
Varmtvannsbereder på 198 liter fra byggeår. Vannrør av kobber med stoppekran er plassert bak luke på vegg. Avløpsrør av plast med stakeluke er plassert i bak luke på vegg.
Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra byggeår.
Sikringsskap med automatsikringer, måler og kursoversikt plassert i hall.
Brannvarsler/detektorer er plassert i hall og loftstue.
Brannslukkningsapparat er plassert på vaskerom og soverom 4.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  17 stk tilstandsgrad 0 og 1 (TG 0 -1) - ingen avvik til mindre eller moderate avvik.
-    7 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Bad; rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner er passert mer enn halvparten av forventet levetid. Bomlyd i enkelte gulvfliser, samt enkelte andre avvik i dette rommet.
Vaskerom; rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner er passert mer enn halvparten av forventet levetid. Sannsynligvis ikke benyttet membran på vegger grunnet tapet, samt enkelte andre avvik.
Overflater himling/tak: Det er registrert enkelte fuktskjolder og fuktskader på undertaket ved inspeksjon bak knevegg.
Overflater gulv; Stedvis hakk og glipper er registrert i gulvflater samt at parkett i loftstue ikke er montert etter monteringsanvisnigen.
Elektrisk anlegg; Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen og det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang.
Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for vedlikehold/ overflatebehandling.
Tekking (undertak, lekter og yttertekking); Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. Det er observert enkelte fuktskjolder og fuktskader ved inspeksjon bak knevegg i 2.etasje.
Vann fra yttertak og bortledning; Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Tiltak anbefales.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres.

Oppvarming

Det er peis i stue i hovedetasjen.
Termostatstyrte varmekabler på vaskerom i 1.etasje og bad i 2.etasje.

For øvrig oppvarming via panelovner i de rom hvor disse befinner seg.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i egen, steinlagt gårdsplass, samt i garasjen.
Gode lagringsmuligheter i garasjens loftetasje.

Areal og eierform

Areal: 733 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Svært hyggelig hagetomt pent opparbeidet med gressplen (tilnærmet flat hage) rundt boligen, samt hekk mot naboer og gaten. Steinlagt gårdsplass.
Fine uteplasser med mengder av sol - fra morgen til kveld!

Eier

Helge Nordtømme

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Felles stikkledninger.
Adkomst fra privat vei - se under punktet "løpende kostnader" for videre info.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger, "Hella boligområde", vedtatt 17.02.1993.  I henhold til kommuneplanen, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse.
Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygninger er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i §20-1 "Ferdgiattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998".

Det foreligger godkjente bygningstegninger for boligen datert 20.06.1995 samt for tilbygg og garasje.

Prisantydning

6 390 000,-

Beregnet totalkostnad

6 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 159 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 390 000,-)) -------------------------------------------------------- 173 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 563 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Løpende kostnader

Pliktig medlemskap i Hellalia Velforening - årlig betaling for snømåking/vedlikehold utgjør kr 1750,-/året.
Tv og internett via fiber (telenor) ca kr 1350,-.
Alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
For strømforbruk  se under punktet energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 1 268 318,- Sekundær formuesverdi : 4 565 943,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 10464 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten, som er hentet fra tidligere eier av eiendommen.

Kommunale avgifter

Kr. 19 295 pr. år Inkl. vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 268 318,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 565 943,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Tinglyste rettigheter og heftelser

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1995/10036-2/91  Erklæring/avtale  
17.08.1995 
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
 
1995/10036-3/91  Best. om vann/kloakkledn.  
17.08.1995 
 Bestemmelse om telefon og elektriske ledninger.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Tinglyst plikt til medlemskap i Hellalia Velforening.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.5 950) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 390 000,-) (Kr.51 120) Tilrettelegging (Kr.10 950) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.17 000) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter (Kr.1 800) Totalt kr. (Kr.101 040)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen, men det opplyses følgende i tidligere salgsoppgave;
VIB opplyser at det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 13.05.2019. Kommentar; det må sørges for at det er tilstrekkelig og hensiktsmessig brannslukkingsutstyr i boligen som alle beboere kan betjene. 

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?