Til innholdet

TØNSBERG/SOLVANG - PRAKTEIENDOM PÅ OVER 1,7 MÅL TOMT - ATTRAKTIVT BELIGGENDE I ET VILLAOMRÅDE! MÅ SEES

Furulia 6
Prisantydning 8 950 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 185
BRA: 228 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1953
Tomtareal: 1744 m²

Kort om eiendommen

Velkommen til Furulia 6 og denne unike eiendommen som ligger i et av Tønsbergs mest attraktive boområder. Eiendommen ligger i en stille gate med uten særlig gjennomgangstrafikk. På eiendommen er det meget gode solforhold og en fin utsikt til innseilingen til Tønsberg. Området er hovedsaklig utbygget med æreverdige villabebyggelse. Det finnes ikke mange så flotte eiendommer som kommer for salg i Tønsberg, og kanskje det mest unike er den store tomten på hele 1744m2. Dette er i dag feste tomt gjennom Tønsberg kommune, men eier har fått tilbud på innløsning av tomten til kr. 684 800,-  Dette tilbudet varer til 01.04.2020 i følge Tønsberg kommune.

Denne eiendommen bør oppleves!


Velkommen til visning.

Adresse

Furulia 6 3117 Tønsberg

Adkomst

Fra Tønsberg kjør opp Stenmalen og ta til høyre inn Grevinneveien. Ta så opp Markveien til venstre og på toppen av bakken ta til høyre inn Furulia. Eiendommen ligger så på venstre hånd. Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et av Tønsbergs mest attraktive villaområder. Området er hovedsaklig utbygget med æreverdige villabebyggelse. Furulia er en stille gate med lite gjennomgangstrafikk og er således meget barnevennlig. Boligen er beliggende høyt og fritt med gode solforhold og fra eiendommen er det en fin utsikt over Solvang og til innseilingen til Tønsberg. Fra denne eiendommen er det kort og trygg gangavstand til Byskogen skole med klassetrinn fra 1. til 10. trinn. Samtidig er det flotte turområder på messeområdet og i Eikskogen med lysløyper sommer som vinter. Kun noen hundre meter unna finner man idrettsanlegg og treningssenter. Til både sykehuset og jernbanen er det gangavstand. Her har man en eiendom som ligger meget sentralt, men i meget rolige og solrike omgivelser.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1953

Bygninger og byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert 02.05.19 utført av Vedvik Taksering. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Enebolig fra 1953. Boligen har støpt kjellergulv og grunnmur av pusset betong. Yttervegger består av bindingsverk med utvendig liggende trepanel. Vinduer og ytterdører av tre med isolerglass, samt koblede vinduer fra byggeår. Taket er tekket med glassert takstein og takrenner/nedløp i plastbelagt stål.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 228 kvm

1.Etasje: Kjøkken, vaskerom, og stue.
2.Etasje: Gang, 3 soverom og bad. Bod/ garderobe.
Underetasje: Vindfang, hall, toalettrom, stue, soverom og bad. Gang, fyrrom og 5 boder

Standard

Boligen holder en god standard og er meget godt vedlikeholdt. Hele boligen er nå malt i lyse og tidsriktige farger og fremstår som en stilren og gjennomført bolig. På gulv i soverom er det lagt nydelige velour tepper som gir en lun følelse på soverommene. Kjøkkeninnredningen er byttet i 2019 og er i gråtone med profilerte fronter. Alle hvitevarer er av høy kvalitet og er integrerte. Det er i 1988 lagt om taket med glassert takstein og boligen er malt utvendig innom de siste år. Det er ett nyere bad i 2.etasje fra 2013 som er pent flislagt i lyse og moderne fargevalg.  Flere vinduer er byttet i 2017 og det elektriske anlegget er oppgradert. Det er blant annet lader til el-bil i garasje.

Kjøkken:
Lekker og tidsriktig innredning med profilerte fronter i heltre og benkeplate av granitt. Levert av Eik trevare. Av integrerte hvitevarer finnes: Kjølehjørne, oppvaskmaskin, platetopp og komfyr. Stilfull integrert ventilator i tak over platetopp.


Bad - Underetasje:
Badet inneholder toalett, baderomsmøbel med servant og dusjkabinett. Taket er belagt med malte plater. Vegger er belagt med baderomsplater. Gulvet er belagt med fliser. Badet opplyses å være ca 20 år gammelt. Det er målt ca 1 cm fall fra dør til fremkant av kabinett. Rommet har kun ventilering via vindu. Det opplyses at det er smøremembran på gulv og vegg bak baderomsplater.

Bad - 2. Etasje:
Badet er av nyere dato og inneholder toalett, baderomsmøbel med servant og dusjkabinett. Taket er belagt med malte plater. Vegger og gulv er belagt med fliser i lyse og moderne farger. Rommet har mekanisk avtrekk og varmekabler i gulv.

Vaskerom:
Rommet inneholder innredning med vask og opplegg for vaskemaskin. Taket er belagt med panel. Vegger er belagt med panel. Gulvet er belagt med fliser. Vaskerommet har overflater som tåler den fuktbelasting som er i et vaskerom. Dagens krav er ikke tilfredsstilt, men rommet fungerer fint ihht dagens bruk. Det er ikke ventilasjon i rommet.

Oppvarming

Varmepumpe, lukket peis og forøvrig elektrisk oppvarming.
Tønsberg interkommunale brannvesen har hatt tilsyn av fyringsanlegg og mangler som var er rettet av selger.

Parkering

Det er parkering på egen gårdsplass og i dobbel garasje.

Areal og eierform

Areal: 1 744 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2052, Festeavgift: 6700, Grunneier er åpen for å selge tomten, og Tønsberg kommune kan konfereres ang. detaljer rundt dette. Kommunen har forespeilet en pris på kr. 684.800,- til nåværende eier. Innløsning av festetomt avtales direkte mellom nye eiere og grunneier.

Tomt og hage

Festet tomt, 1744 m²
Tomten er pent opparbeidet. Man ankommer eiendommen via en smijernport og en asfaltert alleè fører deg opp til selve boligen. Tomten er terrassert på to plan og rundt boligen er det pent opparbeidet med store blomsterbed og prydbusker. Den nedre delen er en stor grasslette hvor man har utallige bruksmuligheter, her ville det kunne blitt et perfekt bassengområde. Det foreligger tilbud fra Tønsberg kommune for å innløse tomten.

Eier

Tore Hogganvik

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett og har privat septiktanktank.

Reguleringsplan

Eiendommen er ihtt til kommuneplanen datert 3/2-2016 avsatt til boligformål. Det foreligger ingen reguleringsplaner som berører denne eiendommen ifølge opplysninger gitt av Tøsnerg kommune.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
Dnr. 3810-2/91, tgl. 3/12-1952. - bestemmelse om festeforhold. Kopi av denne fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 1/10-1953. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

8 950 000,-

Beregnet totalkostnad

8 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 223 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 950 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 236 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 186 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Kommunale avgifter

Kr. 10 952

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 29.01.20 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 050220 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Markedspakke (Kr.16 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Ekstra bilder (Kr.6 500) Totalt kr. (Kr.39 375)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Forkjøpsrett

Det foreligger en forkjøpsrett på eiendommen. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?