Til innholdet

Tønsberg sentrum - Lys og arealeffektiv 2 roms i 2. etg | nytt baderom og kjøkken | tilbaketrukket og koselig balkong

Falckenbergs gate 1B
Prisantydning 1 785 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 44
BRA: 44 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1966
Tomtareal: 3379 m²

Visninger

mandag 1. juni Kl 16.30 - 17.30
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jørgen Nyhus

Jørgen Nyhus

Kort om eiendommen

Velkommen til Falckenbergs gate 1. Et utrolig hyggelig borettslag som ligger meget flott og tilbaketrukket til ved Tønsberg sentrum. Herfra er det gangavstand til alt av byens fasiliteter, som forretninger, grønne parker,
Slottsfjellet og bryggeområdet med restauranter og kafeer. Buss og jernbane ligger kun få minutters gange unna.

Selve leiligheten er lettstelt og praktisk tilrettelagt med alt på et plan i 2. etasje. Planløsningen er arealeffektiv med gode rom og en lys og hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong. Leiligheten er pent oppusset med bl.a. nytt baderom, ny kjøkkeninnredning og gulv 2019.

På vegne av selger ønsker Z-eiendom deg velkommen til visning!

Boligens innhold og uteplasser

Leiligheten har en arealeffektiv løsning og ligger flott og usjenert til i byggets 2. etg. med følgende rominndeling:

Innvendige rom:
Entré
Baderom med toalett og dusjhjørne
Soverom med skyvedørsgarderobe
Stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til solrik balkong.

Utvendige rom:
Det tilhører egen bod i kjelleren på ca. 1,5 kvm.
Det er også en felles bod/matbod og vaskerom.

Uteplass/balkong
Balkong med areal på 5,5 kvm og adkomst fra stuen. Dekke av impregnerte, malte terrassebord og rekkverk i betong. Balkongen er vendt mot vest.

Standard

Dette er en lys og arealeffektiv leilighet som gir et hyggelig inntrykk og hvor det bla. er nytt baderom og kjøkkeninnredning 2019.

Beskrivelse av de ulike rom og deler av eiendommens utstyr er som følger:

Stuen med åpen kjøkkenløsning:
Stuen er et romslig og koselig rom som rommer både spisebord og sofagruppe, og har forøvrig utgang til en koselig balkong som vender mot vest. Kjøkkeninnredningen er ny 2019 og er godt utnyttet med rikelig med oppbevaringsplass og gode arbeidsflater på benkeplaten. Slette og moderne fronter med innfelte håndtak. Alt av hvitevarer er integrert; komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. 

Baderommet:
Badet er renovert i 2019 med nye overflater og innredning. Pene, gråtonede gulvfliser og matchende, lyse vegger på vegger. Varmekabler gir en lun gulvvarme året rundt. Baderomsinnredning av servant nedfelt i innredning med to skuffer og overskap med speil og lys. Videre er det nedfelt dusjhjørne med innfeltbar dusjdører og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin.

Soverommet:
Soverommet er romslig med plass for både dobbeltsengen og nattbordene. Det er montert stor skyvedørsgarderobe.

Innvendige overflater:
Gulv: Laminat
Vegger: Malte plater og malt betong
Himling: Malte betong og malte plater. Innbygget spotbelysning i entré og deler av stue og  kjøkken.

Beliggenhet og nærområdet

Borettslaget er meget flott og tilbaketrukket plassert nært hjertet av Tønsberg sentrum, med gangavstand til alt av byens fasiliteter

Her bor du helt innpå lokale caféer og dagligvareforretninger. Få minutters gange til alt Tønsberg sentrum har å by på; forretningssentrum, Brygga med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, svømmehall, rutebilstasjon, Farmandstredet, Sykehuset i Vestfold m.m. I tillegg kort avstand til blant annet
Gunnarsbøparken, Slottsfjellet, Nordbyen, Frodeåsen og Grevestien for rekreasjon og fine turmuligheter.

God offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Det er ca. 300 meter til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold/Oslo og jernbanestasjonen med tilgang til tog på Vestfoldbanen.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1966

Bygninger og byggemåte

Lavblokk med yttervegger av betong forblendet med klinkstein/mur.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

2.Etasje: BTA/BRA/P-rom: 47/44/44 m2

Primærrom (p-rom) består av følgende rom:
Alle innvendige rom er medtatt i primærrommene.

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Byggmester/ Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Felleskostnader og hva de dekker

Totale felleskostnader er kr 4.773,- pr. måned som inkluderer blant annet følgende:
- renter og avdrag på fellesgjeld
- sentralfyring
- varmtvann
- kabel TV ved Canal Digital
- bygningsforsikring
- kommunale avgifter
- ytre vedlikehold
- vaktmester
- festeavgift
- honorar til forretningsfører

Oppvarming

Boligen varmes opp av sentralvarmeanlegg som er felles for borettslaget (inkludert i felleskostnad).

Felles varmtvann fra sentralvarmeanlegget er inkludert i felleskostnad.

Parkering

Borettslaget har 11 parkeringsplasser ute og det betales ikke leie for disse. Det er også 6 garasjeplasser man kan leie. Det er venteliste og tildeling etter ansiennitet.

Areal og eierform

Areal: 3 379 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Fellesareal og hage

Andel av festet tomt på 3379,7 kvm. Solrik tomt som er pent opparbeidet med gressplen, bed og busker. Asfalterte parkeringsplasser og gangveier. Andel festeavgift betales gjennom fellesutgiftene.

Adkomst

Fra sentrum/Hvalenkrysset: Kjør Stenmalveien mot Eik. Ta Falckenbergs gate til venstre (skiltet Odd Fellowgården) etter gangfeltet. Boligblokkene følger så på høyre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Eier

Lars Aleksander Aker

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, men omfattes av kommuneplanen/kommunedelplanen, hvor området er avsatt til boligbebyggelse - nåværende og samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (arealer) - Nåværende (Fortau/ Gang- og sykkelvei/
Gatetun)

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 01.11.1966. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Solheim borettslag, Orgnr.: 953245523 Andelsnr.: 25 Forkjøpsrettgebyr: 7325 Andel fellesgjeld: 381000, Andel fellesformue: 27919, Total gjeld: 11707112

Lånevilkår på felleslån:
Obos med lånenummer 98207654485. Annuitetslån med restløpetid 27 år og 10 mnd. Restgjeld pt.: kr. 11.707.112,- og flytende lånerente pt. 2,95%

Det ingen IN-ordning (individuell nedbetalingsordning) for andelshaverne i borettslaget.

Borettslaget består av 31 andelsleiligheter.

Solheim Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953245523, og ligger i TØNSBERG kommune med følgende adresse: Falckenbergsgaten 1 A-B og gbnr. 1009/249

Sikringsfond:
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsvarslet på Obos sine hjemmesider.

Prisantydning

1 785 000,- / Felleskostnader: 4 773,-

Beregnet totalkostnad

1 785 000,- (Prisantydning) 381 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 166 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Forkjøpsrettsavklaring) -------------------------------------------------------- 12 557,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 178 557,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Faste kostnader

Det betales faste kostnader for felleskostnad, strøm og innboforsikring.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 860) Markedspakke (Kr.12 495) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 166 000,-) (Kr.37 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 100) Tilretteleggingshonorar (Kr.10 995) Totalt kr. (Kr.74 825)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jørgen Nyhus

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jørgen Nyhus

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?