Til innholdet

Tønsberg/Sentrum - 2-roms gjennomgående leilighet i 1. etg. med god planløsning. Usjenert og rolig midt i sentrum!

Svend Foyns gate 1D
Prisantydning 2 390 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 61
BRA: 61 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1850
Tomtareal: 3497 m²
Få salgsoppgave

Visninger

lørdag 6. juni Kl 15.00 - 16.00
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Simon Mellingen

Simon Mellingen

Adresse

Svend Foyns gate 1D 3126 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Fra Nedre Langgate, kjører man mot Sørbyen og tar til venstre ved Shell 7-11 stasjonen. Boligen ligger hundre meter etter avkjørselen.
Se forøvrig vedlagt kart for ytterligere beskrivelse av eiendommens beliggenhet. Leiligheten vil ha "til salgs" plakat fra Z-eiendom og det vil bli skiltet til fellesvisninger.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Beliggenhet

I Svend Foyns arbeiderboliger bor man meget fordelaktig med blant annet umiddelbar gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på; Byens forretningssentrum, Brygga med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, svømmehall, rutebilstasjon, Farmandstredet, Sykehuset i Vestfold m.m. Gunnarsbøparken grenser til eiendommen. I tillegg er det kort avstand til blant annet Slottsparken, Nordbyen, Frodeåsen og Grevestien som tilbyr rekreasjon og fine turmuligheter.
Området har fått et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, caféer, velstelt leilighetsbebyggelse og eldre trevillaer.
God offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Det er ca 500 meter til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. Til jernbanestasjonen er det knappe 700 meter med tilgang til tog på Vestfoldbanen samt buss til Tjøme/Oslo.
Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere angivelse av området sine fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1850

Bygninger og byggemåte

Andelsleilighet beliggende i 1. etasje, med adkomst til felles trappegang fra utvendig steintrapp. Bygningen er oppført i tømmer på gråsteinsmur. Fasader er kladd med stående trepanel og taket er tekket med takstein.
Leiligheten er innvendig pusset opp i senere år, og fremstår i hovedsak med normal elde og slitasje. Det gjøres allikevel oppmerksom på at boligen er oppført i henhold til den byggeskikk som var vanlig på oppføringstidspunktet og det vil normalt alltid kunne registreres enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene.

Antall rom

Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

1.Etasje: Gang, toalettrom, kjøkken, spisestue, stue, bad/vaskerom og soverom.
Stor bod på lagringsloft.

Standard

Velkommen til Svend Foyns gate 1D!
Leiligheten er delikat innredet med gjennomtenkt eksteriør og interiør. Leiligheten er gjennomgående, noe som gir godt med naturlig lys.
Den innvendige standarden bærer preg av god materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger.
Helhetlig material-/fargevalg, innholdsrikt kjøkken, lyst flislagt bad, soverom, og godt planlagte løsninger fordrer for at du skal trives i denne "flytt rett inn leiligheten" i sentrum av Tønsberg.

Inngangsparti:
Felles inngangsparti og trappeoppgang for i alt fire leiligheter fordelt på to i hver etasje. Koselig fellesgang med blant annet malte tømmervegger.
Det også egne uteområder ut for og ved inngangspartiet. Legg blant annet merke til koselige trappen av rød granitt m/smijernsrekkverk opp fra gårdsrommet til inngangsdøren. Her kan man også nyte solen hele dagen og ettermiddagen!

Stue og spisestue:
Stuen og spisestuen er i halvåpen planløsning. Her er det god plass til å dekke til langbord i spisestueavdelingen.
Store vindusflater og gjennomgående leilighet slipper inn mye naturlig lys fra flere kanter.
Rommene er malt i nøytrale tidsriktige farger.
Det er lagt opp til kabel-Tv i stuen som inngår i felleskostnadene.

Kjøkken:
Et romslig rom i åpen løsning til spisestuen.
Innredning med slette trefiberfronter og benkeplate av heltre. Det er fliser på vegg mellom over- og underskap.
Integrerte hvitevarer: platetopp og komfyr. Integrert ventilator over platetopp.
Overskap går helt til taket, noe som gir ekstra god oppevaringsplass.

Soverom:
Soverommet i leiligheten er romslig, og har stor skyvedørsgarderobe.
God plass til både dobbeltseng og skrivepult.
Inngang fra stuen, og ligger i nærheten av badet.

Baderom/wc/vaskerom:
Badet inneholder baderomsinnredning med servant, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett. Taket er belagt med malte panel. Vegger er belagt med panelplater og sokkelflis. En vegg med malt tømmer. Gulvet er belagt med fliser.
Rommet har mekanisk avtrekk og varmekabler i gulv.
Separat toalettrom som inneholder toalett og servant. Adkomst fra gangen.

Egen og felles boder:
Det tilhører stor bod på loft med mye plass på lagringsgulv. Det er adkomst til denne via fasttrapp fra samme trappengang som til leiligheten.
Det er felles sykkelbod på eiendommen. Her er det også rom for fellesfunksjoner som vaktmesterkontor og renovasjonsrom som var nytt i 2018.

Uteplass:
Borettslaget har en fantastisk bakgård, med hyggelig atmosfære og flotte beplantinger.
Felles bryggerhus for andelseierne ved Svend Foyns arbeiderboliger som er totalrenovert i gammel stil. Dette lokalet inneholder kjøkken, toalett og allrom med flott peis.
Ved siden av bryggerhuset er det en stor, restaurert gammel bakerovn i eget disponibel rom. Bryggerhuset kan av andelshavere leies for en rimelig penge pr. dag/kveld.

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering

Gateparkering i områdets nærliggende gateløp. Det er godt med eksterne tilbud om leieplasser både innomhus og utomhus innenfor kort gangavstand.
Det er ingen egen tilhørende parkering på eiendommen som er tilknyttet borettslaget/leiligheten.
Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Den 1. september 2009 innførte Tønsberg kommune beboerparkering i sentrum. Dette innebærer at alle som er folkeregistrerte beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på offentlige avgiftsplasser, og koster pr. tiden kr. 380,- pr. mnd. evnt. kr. 1.980,- pr. halvår (tar forbehold om prisendringer). Se mer informasjon og betingelser på deres nettside www.tbgparkering.no.

Areal og eierform

Areal: 3 497 kvm, Eierform: Fellestomt

Eier

Ragnhild C D Røijen

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommunedelplanen - Sentrum - byplan 2019-2030 datert 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse og offentlig eller privat tjenesteyting.
Eiendommen ligger ikke i regulert område.

Ferdigattest

På borettslaget sin eiendom er det utstedet ferdigattest for utbedringsprogram bolig" den 3/9-1987, ferdigattest for rehabilitering av skorstein den 28/8-2008, ferdigattest for "gjenoppbygging etter brannskader" den 21/11-2001 og ferdigattest for rehabilitering av pipe den 9/12-2014.
Det finnes ikke ferdigattest fra byggeåret med bakgrunn i dets opprinnelige byggeår.

Diverse opplysninger

Borettslag: Svend Foyn Arbeiderboliger Brl., Orgnr.: 948893932 Andelsnr.: 25 Andel fellesgjeld: 218000, Andel fellesformue: 30426
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Særskilt for bebyggelsen
Eiendommen er utvendig fredet. Dette kan medføre at utvendige endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. I bærende tømmervegger må det ikke gjøres inngrep uten Riksantikvarens godkjenning. Arbeiderboligene er et fredet kulturminne, og borettslaget får erfaringsmessig økonimisk støtte fra Riksantikvaren ved enkelte oppussings-/renoveringsarbeider etter søknad.

Brannanlegg som er direkte tilknyttet brannvesenet (felles for borettslaget).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Prisantydning

2 390 000,- / Felleskostnader: 3 333,-

Totale felleskostnader er månedlig pr. tiden kr 3 333,- som inkluderer blant annet følgende:
* Renter på leilighetens andel av fellesgjeld
* Kommunale avgifter (vann, avløp, renovasjon og feiing)
* Ytre vedlikehold
* Bygningsforsikring
* Kabel TV (grunnpakke)
* Internett
* Gressklipping og snømåking
* Brannvern
* Honorar til forretningsfører og styreledelse
* Revisjonshonorar
* Kontigenter
* Strøm i fellesarealer
* Andre driftskostnader og div. vedlikeholdsutgifter

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) 218 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 608 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 5 232,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 613 232,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Takstdato : 21.04.2020

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 2202190

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 390 000,-) (Kr.35 850) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 875) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Internett annonsering (Kr.17 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 250) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 975) Totalt kr. (Kr.88 325)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Simon Mellingen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Simon Mellingen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?