Til innholdet

Unik perle i fredelig gate midt i byen. Toppetasje i tomannsbolig m/idyllisk og helt usjenert bakhage. MÅ OPPLEVES! ZOLGT

Graabrødregaten 7
Prisantydning 2 775 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 67
BRA: 67 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1888
Tomtareal: 202 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM - HAUGAR/MØLLEBAKKEN

Adresse

Graabrødregaten 7 3110 Tønsberg 2. etasje

Velkommen til idylliske Graabrødregaten 7 - en svært usjenert "perle" midt i Tønsberg by

Det er noe som skjer når man åpner døren ved portrommet i Graabrødregaten 7 og spaserer inn ved eiendommens bakhage - man oppdager raskt at det her bys på noe utenom det vanlige!  Denne idyllisk beliggende leiligheten ligger som en privat og svært usjenert lunge i et ellers sentralt område av byen med kort gangavstand til alt Norges eldste by har av fasiliteter. Eiendommen byr på så mangt, men først og fremst sjelefred bare minutter å gå fra det aller meste!

I 2.-/toppetasje i denne klassiske tomannsboligen, oppført i 1888, bor man unikt usjenert med innhegnet gårdsrom helt uten innsyn fra utenforstående. En fullstendig usjenert og herlig bakhage representer et utendørseldorado som skapt for utendørsliv - en herlig oase som med lettstelt selveiertomt på drøye 200 m² disponeres i fellesskap med naboleilighet i 1. etasje.

Leilighetens øvrige egenskaper består innvendig av blant annet svært romslige hovedoppholdsrom med gjennomlyste løsninger som slipper dagslyset inn! Hjemmet strekker seg over hele byggets toppetasje med direkte utgang til bakhagen og inneholder blant annet entre/forgang, en stor stue-/spisestue med peisovn, romslig kjøkken m/spiseplass og åpen løsning mot stuen, nytt baderom fra 2020 og et romslig dobbeltsoverom. Husets historie og identitet er godt bevart. Senere moderniseringer er utført i fin harmoni med gamle håndverkstradisjoner hvor leilighetens egenart og stil er bevart i stor utstrekning. Leiligheten har også spennende kontraster av nostalgi med innslag av moderne design! 

På vegne av eier og megler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen av en sjelden anledning!

Kort fortalt

º Sentralt og fredelig beliggende leilighet i et av byens mest idylliske bomiljø
º Her "oser" det av sjel og sjarm
º Leiligheten ligger øverst i tomannsbolig opprinnelig fra 1888
º Eiendommen ligger høyt i terrenget, tilgrensende park/friareal på Haugar
º Trafikkstille og smale gågater med historiske omgivelser
º Meget usjenert beliggenhet og totalt skjermet felles bakgård
º Gode solforhold da solen slipper gunstig til i bakgården
º Massevis av flotte felles uteplasser og terrasser sammen med naboleilighet i 1. etasje
º Alle byens fasiliteter rett utenfor egen dørstokk
º Stor stue-/spisestue og åpen løsning til spisekjøkken er "boligens hjerte"
º Gjennomført innredet med blant annet rustikke heltregulv og synlige tømmervegger
º Lekkert og nyrehabilitert baderom fra 2020
º 1 soverom med plass til dobbeltseng 
º Få minutter å gå til Jernbanestasjonen i nord og "Brygga i Tønsberg" i syd
º Ingen boplikt
º En sjelden anledning for deg som søker noe unikt i Norges eldste by
º Bør sees!

Beliggenhet og nærområdet

Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Man bor i en fredelig del av byen, noen steinkast unna ligger kafèer og spisesteder på rekke og rad. Det tar kun noen få minutter å spasere til  "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båt-/gjestehavn. Like ved ligger også Ollebukta småbåthavn. Haugar med park, kunstmuseum, spisested med mer ligger utenfor inngangsporten til eiendommens bakhage.

Nærmeste dagligvareforretning er Meny i Farmandstredet, ellers så ligger det både Kiwi og Coop i kort gange fra eiendommen. Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud.  Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger en kort spasertur fra boligen.

Det er ca. 5 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Vestfolds største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold (SIV) ligger også innen gangavstand.

Tønsberg stadion ligger i gangavstand fra boligen og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen både sommer og vinter.
Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1888

Innhold

Leiligheten har en åpen og gjennomlyst planløsning med høyt fokus på sosiale løsninger hvor utsynet mot bakhagen og lysinnslipp dominerer flere av inntrykkene.

Leilighetens indre rom:
Eget utvendig Inngangsparti fra bakhagen med åpen ENTRÈ/FORGANG med garderobeplass.

Meget romslig og gjennomlyst STUE-/SPISESTUE med blant annet vinduer mot flere sider, peisovn og plass til flere møbelgrupper.

KJØKKEN OG SPISEPLASS med i all vesentlighet åpen løsning mot stuen-/spisestuen.
 
Lyst, nytt og delikat og BAD/VASKEROM fra 2020 med dusj, toalett, baderomsinnredning og avsatt plass til vaskemaskin/tørketrommel.
 
GANG mellom stue-/spisestue og baderom med villetrapp til et lite og delvis gulvet lagringsloft.
 
SOVEROM med plass til dobbeltseng samt inntrukket sone for garderobe.

Arealer og spesifikasjon av de angitte primærrommene (p-rom)

P-ROM/BRA/BTA ca. 67/67/72 m² - alt på ett plan.

Rom medtatt i oppgitt P-rom (primærrom): Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i oppgitt størrelse for p-rom. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Det er kommentert følgene rundt leilighetens soverom i utført Tilstandsrapport: "Vindu på soverom tilfredsstiller ikke fullt ut krav til lys og rømning. Rommet er allikevel vurdert som fullverdig soverom på grunn av rommets beliggenhet i forhold til stue".

Tomt og hage

Areal: 202,3 m²

Eierform: Felles selveiertomt

Her disponerer man sammen med øvrig seksjonseier en deilig, usjenert bakhage med felles uteplasser som benyttes i sin helhet fritt mellom de to leilighetseierne i sameiet.

Utomhusområdet ligger i et idyllisk portrom som danner et atrium med felles terrasseplattinger, fantastisk avskjermet mot naboeiendommer og totalt fritt for innsyn fra utenforstående. Det vesentlige av tomten er opparbeidet med treterrasser, det er også innslag av heller, bed og gangparti for adkomst. Port til atriumet/bakhagen også fra parken ved Haugar.

Tomtegrenser fremkommer i vedlagte kart i salgsoppgave.

Aktuelle årstall for større påkostninger/moderniseringer

º 2021 - Det installeres ny pipeinnsats
º 2020 - Full rehabilitering av baderom, utført av Rørleggersenteret i Larvik
º 2019 - Nytt elektrisk sikringsskap m/automatiske sikringer, utført av Tønsberg elektriske
º 2018 - Nylagt takstein på hele huset inkl. nye lekter og takpapp
º 2018 - Nye takrenner og taknedløp i stål
º 2002 - Ny yttervegg m/trekledning, vindtette plater og papp mot Graabrødregaten
º 2002 - Nye vinduer mot Graabrødregaten
º 2002 - Renovert og skiftet deler av gulv/etasjeskiller i stue m/ny isolasjon
º 2002 - Tidligere åpent inngangsparti ombygget til isolert entre
º 2000 - Ny kjøkkeninnredning og åpnet løsning mot stue
º 2000 - Ny drenering rundt deler av boligen
º 2000 - Flere vinduer er utskiftet (noen fortsatt fra byggeår/eldre)

Standard

Husets historie, identitet og mye av det opprinnelige er godt bevart i leiligheten. Innvendige tømmervegger gir et herlig særpreg til hovedoppholdsrommene. Senere moderniseringer er utført i fin harmoni med det opprinnelige hvor boligens egenart og stil er bevart i stor utstrekning. Hjemmet fremstår stilsikkert og gjennomført med et tydelig velvalgt uttrykk i material-/fargevalg med helhetlig preg. Hjemmet byr på spennende kontraster av nostalgi og innslag av mer moderne design.

Gulv - innervegger - himlinger:
Leilighetens gulv balanserer det moderne mot det eldre på et flott vis. På deler av kjøkkenet, i sonen ved kjøkkeninnredning, finner man de eneste gulvene fra opprinnelige tid som består av tregulv av heltre. Rustikke heltregulv fra varierende tidsepoker i alle øvrige rom gir et helhetlig preg til leiligheten, eneste unntak er "selvsagt" på det nye baderommet hvor det er flislagt gulv med innstøpte varmekabler.
Innerveggene varerier i stue-/spisestuen og på kjøkkenet m/utstrakt bruk av de opprinnelige tømmerveggene som gir et herlig særpreg i kombinasjon med trepanel. Store deler av tømmerveggene er malt mens øvrige deler er ubehandlet. Øvrige vegger består i det vesentlige av trepanel. Himlingene består av malt trepanel og innslag av ubehandlet trepanel.

Stue-/spisestue med åpen løsning til kjøkken:
Hele leiligheten byr på spennende løsninger, likevel er nok dette rommet, i det vesentlige i åpen kombinasjon med kjøkkenet, hjemmets desidert største høydepunkt! Tatt leilighetens totale areal i betraktning, er dette et imponerende romslig rom. Godt med vindusflater gir et gjennomlyst og flott lysinnfall, god romfølelse og særpreg. Gjennom vinduene i forgangen har man fin nærkontakt med bakhagen, de to høyreiste vinduene mot syd slipper inn sollyset store deler av dagen. I tillegg er det lysinnfall fra vinduene på kjøkkenet takket være den åpne planløsningen. Sentralt i rommet er det installert varmeeffektiv peisovn. På mørke vinterkvelder blir denne et flott samlingspunkt samtidig som den sprer en ekstra god varme til hele leiligheten. Stuen har god plass til både spisestuebord og flere avdelinger for sofa-/loungegrupper. I tillegg er det god veggplass. 

Kjøkkenet med spiseplass:
Kjøkkenet har en nær åpen romløsning, men har en tydelig markert plassering innenfor stue-/spisestuesonen. Fra kjøkkenet har man fin kontakt med gjester og familiemedlemmer enten de har plassert seg ved spiseplassen i rommet eller rundt spisestuebordet i stuen. Et av rommets særpreg er delvis skråvegger mot syd og nord. Også her gir vinduer og daglys særpreg med høyreist vindu ved spiseplassen på veggen mot vest i tillegg til knevinduer mot syd og nord. Den åpne løsningen gir selvsagt lysinnfall også fra stuevinduene! Kjøkkeninnredningen er ny fra år 2000 og består av blant annet over-/underskap, rikelig med arbeidsplass ved heltre benkeplater og noe plassbygde over-/underhyller for ekstra oppbevaringsplass. Kjøkkenventilatoren har direkte uttrekk til yttervegg, det er opplegg for oppvaskmaskin (ikke installert i dag) og frittstående hvitevarer som komfyr og benkekjøleskap medfølger hvis ønskelig.

Baderom  - nytt fra 2020:
Hva er ikke mer behagelig enn å komme inn på et varmt, lunt og delikat bad på morgenen? Baderommet er rehabilitert i 2020, utført av Rørleggersenteret i Larvik. Her forenes det moderne med nye materialer i "gammel stil" noe som følger opp det øvrige interiøruttrykket i hjemmet. Et mindre vindu mot syd, vegg skråvegg, gir slipper inn daglyset.  Legg merke til den rustikke kombinasjonen av klassiske, avlange veggfliser og ubehandlet ny glattpanel! De store og mørkere gulvflisene i skifergrå farge gir en fin kontrast til rommets øvrige interiørdetaljer. Under gulvflisene er det nylagt varmekabler som gir komfortabel varme til rommet. I dusjsonen er gulvet praktisk nedsenket og solide inn-/utadslående dører av herdet glass kan foldes mot veggene som har fliser fra gulv til tak! Legg for øvrig merke til det moderne rennesluket i gulvet - enda en moderne detalj! Badet er innredet med vegghengt toalett med innbygget sisterne, servant nedfelt i heltre benkeplate med underskap, vegghengt overskap samt praktisk gulvskap i tilknytning til sonen innerst i rommet hvor det er opplegg/plass for vaskemaskin. På hver side av det ovale veggspeilet er det montert vegglamper!

Entre/forgang: 
Dette rommet er isolert og tjener som leilighetens inngangsparti direkte fra bakgården. For å komme frem til inngangsdøren kan man enten gå inn porten i bakgården, fra Haugarparken, eller inn fra portdøren i Graabrødregaten hvor murtrapp fører deg opp til bakgården langs inn-/overbygg ved siden av bygningen. Dette koselige rommet har god plass til blant annet ytterklær og skotøy - vinduer mot både øst og nord gir slipper inn dagslyset. Legg også merke til den koselige detaljen med innkledd yttervegg og det gamle vinduet på innsiden av rommet, mot stuen!

Soverommet:
Soverommet ligger på hjørnet av leiligheten, på "svalsiden" mot nord-øst  med vindu mot den fredelige bakhagen på eiendommen! Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og evt. klesoppbevaringsmøbler. Innfelt i veggen mot leilighetens mellomgang finner er det en plassbygget åpen garderobenisje!

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr, vises til det utarbeidet Tilstandsrapport som følger av salgsoppgave.

Andre tekniske detaljer

º Ny 200 liter varmtvanntank installert i 2020 - plassert i kjeller
º Elektrisk anlegg m/nye sikringer 2019 har 32A hovedsikringer
º El-kontroll utført senest 2014
º Nyere snøfangere på yttertaket
º Stigetrinn etablert til pipe på yttertaket
º VVS hovedstoppekran i kjøkkenbenk

Forenklet beskrivelse av byggemåte

Leilighet i 2. etasje i horisontaldelt tomannsbolig oppført i tre på mur/stein. Yttervegger i tømmer og reisverk, utvendig kledd med malt stående trekledning. Yttertak med original saltakskonstruksjon med undertak av over- og underliggere. Taket er tekket med dobbeltkrum betongtakstein nylagt i 2018.

Oppvarming

Eiendommen har elektrisk oppvarming med varmekabler med termostatstyring under flislagte gulv på baderommet. Øvrig elektrisk oppvarming med panelovner/opplegg for panelovner eller lignende elektrisk oppvarming. Det er montert to panelovner i stue-/spisestuen og en i entre/forgang.

Leiligheten har også oppvarming fra vedovn plassert i stue-/spisestue, tilknyttet teglsteinspipe antatt fra eiendommens byggeår.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Eier

Dena Linn Chen Kjetil Hovda

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp. Kloakk er ført til privat septiktank, felles for sameiets to seksjoner hvor denne tømmes i fellesskap normalt hver 12./18. måned.

Adkomst fra Graabrødregaten som er offentlig vei - kommunal.

Adkomst - slik finner du frem til Graabrødregaten 7

Fra Nedre Langgate; ta til venstre inn i Klostergaten, så 2. vei til venstre (Øvre Langgate), første til høyre (Conradisgate) og så til høyre inn i Graabrødregaten hvor du finner Graabrødregaten 7 på venstre. Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Boligen er skiltet med Z-eiendom sine til salgs skilt.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på bygningen i kommunens arkiv, antatt årsak i husets alder fra ca. 1888. Det foreligger ferdigattest for innredning av bad og wc datert 13/5-1975. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1; "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998".

Prisantydning

2 775 000,-

Beregnet totalkostnad

2 775 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift) 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 858 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført sertifisert takstmann Hans Holt Byggmester/Takstmann med utskriftsdato 2. juni 2021. Rapporten følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. 

Utarbeidet tilstandsrapport TG-1 vurderinger ( i alt 10 stk.) og TG-2 vurderinger (i alt 4 stk.). Den har ingen TG-3 vurderinger. Deler av bygningsdeler er ikke vurdert i tilstandsrapporten, men kort beskrevet. TG-0 benyttes ikke ved denne type Tilstandsrapporter. TG1 er således beste angitt tilstandsgrad.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Det bemerkes at energimerking tar utgangspunkt i boligens byggeår (1888) da den er utført som "enkel registrering", uten hensyn til evt. senere etterisolasjon, utskifting av vinduer og annet.

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 13 648 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er beregnet årsforbruk basert på de tre tidligere års strømforbruk i leiligheten. Det bemerkes at forbrukstallet har vært inkludert oppvarming og øvrig strømforbruk i sidebygningen som tidligere var eiet av leiligheten og som nå eies av leiligheten i 1. etasje. Det forventede årsforbruket gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster for bruk av varmtvann etc.

Forsikring

Gjensidige forsikring

Ovennevnte er felles bygningsforsikring hvor kostnaden dekkes over fellesutgifter. Kjøper må selv besørge og bekoste evt. egen innboforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 10 695 pr. år

Kommunale avgifter dekker vann, avløp, renovasjon og feiing av pipe. Kostnadene faktureres direkte til seksjonseiere og fordeles over fire terminer i året - faktureres hvert kvartal.

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt p.t. i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: 611 884,-.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 202 782-.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er per inntektsåret 2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Skolekrets

Eiendommen tilhører Træleborg skolekrets.

Sameiet Graabrødregaten 7

Sameiet består av de to boligseksjoner, snr. 1 og snr. 2.  Seksjon 2, som her selges, består av leiligheten i 2. etasje. Seksjon 1 består av leiligheten i 1. etasje som for øvrig også eier byggets kjeller samt hele sidebygningen på eiendommen. Sidebygningen har tidligere tilhørt seksjon 2, men er overtatt av seksjon 1 gjennom endring av seksjoneringsbegjæring (reseksjonering i 2021). Det forligger vedtekter for sameiet av 5. mai 2021. Sameiet er ikke formalisert med styre, budsjett, regnskap, ordning for fellesutgifter og årsberetning da det består av kun to boligseksjoner.

Det foreligger en skriftlig avtale i form av vedtekter vedrørende bruk av eiendommen som følger som vedlegg i salgsoppgaven. Avtalen av 5. mai 2021 har nedfelt blant annet følgende som er verdt å merke seg:

º Seksjonseierne har ikke forkjøpsrett
º Tomten er fellesareal og skal benyttes felles av de to seksjonene seg imellom
º Det påhviler sameierne den fulle vedlikeholdsplikt for sin egen seksjon
º Særskilte bygningsdeler er omtalt i forhold til vedlikeholdsplikt for seksjonene
º Fellesutgifter i sameiet fordeles likt mellom de to seksjonene med mindre særlige grunner taler for annet
º Bygningsforsikring skal være felles
º Vedtektsendringer krever minst 2/3-dels flertall

Sameiets vedtekter følger av vedlegg til PDF-salgsoppgave. Seksjonene er fordelt med 1/2-del sameiebrøk iht. seksjonering og reseksjoneringsbegjæring.

Parkering

Det er ingen parkeringsplasser på eiendommen.

 Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på nærmere angitte offentlige avgiftsplasser, og koster per tiden kr. 1 980,- pr. halvår, ref. informasjon på Tønsberg parkering sin hjemmeside. For nærmere informasjon om søknad og kriterier for beboerparkering, aktuelle områder man kan parkere etc., se https://www.tbgparkering.no/beboerparkering-i-tonsberg/.

Eiendommen har også en strategisk plassering i forhold til flere av byens utleieaktører for innomhus parkering med mulighet for langtidsleie ved ledige utleieplasser.

Forholdet til uleie av seksjonen

Seksjonen består av en boenhet og den har ingen separat utleiedel/separat boenhet i tillegg til denne. Leiligheten kan leies ut dersom ønskelig, ref. sameiets vedtekter.

Eiendommens reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område godkjent til "Boligbebyggelse - nåværende" ihht. seneste kommuneplan av 22. mai 2019. Eiendommen ligger innenfor kommundelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG.

Det eksisterer ikke planforslag/igangsatt planlegging som berører eiendommen og eiendommen ligger ikke i område hvor det er nedlagt midlertidig forbud mot tiltak følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune. Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov. Alle opplysninger er i henhold til meglers innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune

Konsesjon/odel/boplikt

Det er verken konsesjonsplikt eller odel på eiendommen. Det er ikke boplikt for seksjonen.

Sefrak-registrert eiendom

Eiendommen er Sefrak-registert. Over 500 000 bygninger i Norge er Sefrakregistert. Registreringen er et kulturhistorisk register og fungerer som et "rødt flagg" for kommunene hvor det skal vurderes evt. verneverdi ved endinger på eiendommen. Eldre bygninger enn 1850 er underlagt meldeplikt etter Kulturminneloven i en vurdering av verneverdi knyttet opp mot søknad ved evt. endringer, rivningsarbeider og lignende på en eiendom før dette kan igangsettes.

Pipe/fyringsanlegg

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) av eiendommens fyringsanlegg ved seneste anledning 24/2-2021. Det ble under dette tilsynet avdekket et avvik hvor skorstein har dårlige fuger og er kondensskadet. Selger bekoster og besørger utbedring av denne og har bestilt ny pipeinnsats som monteres i juni. Tilsynet ble dermed regnet som avsluttet fra VIB sin side. Rapporter og dokumentasjon utleveres hvis ønskelig på forespørsel til megler.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsberg Blad 020221 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.12 200) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Opplysninger fra forretningsfører/infoland (Kr.3 975) Provisjon (Kr.41 875) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.84 825)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Alt av taklamper medfølger hvis ønskelig. Eldre håndlagte utestoler av canadensisk sedertre på felles terrasse medfølger også. Trebenk i stuen medfølger hvis ønskelig. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Evt. ønske om forholdsvis rask overtagelse kan imøtekommes dersom ønskelig. Hvis mulig, vennligst oppgi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Tinglyste heftelser, servitutter og rettigheter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler og følgende er tinglyst og følger eiendommen.

Heftelser/servitutter: 
1970/4537-1/91. Erklæring/avtale av 25.09.1970. Kommunens vilkår for legging av septiktank i gate vedtatt. Overført fra: 3803-1002/249.

Sameiebrøk: 1/2 iht. seksjonerings-/reseksjoneringsbegjæring.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen, dokumentet er vedlagt salgsoppgave. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?