Til innholdet

Unik toppleilighet med 2 (3) sov, nydelig utsikt og fantastiske solforhold. Gjennomgående stilig. Flytt rett inn!

Nedre Slottsgate 1C
Prisantydning 5 190 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 92
BRA: 92 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1976
Tomtareal: 505 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Richard Askjem

Richard Askjem

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg Sentrum

Adresse

Nedre Slottsgate 1C 3111 Tønsberg 3. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

I Nedre Slottsgate 1C bor du midt i bykjernen av Norges eldste by. Området består i stor grad av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo. At man bor på historisk grunn blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet, som ligger like bak eiendommen i nord, og de små omkringliggende parkene utenfor eiendommen.

Bygningen ligger høyt og fint i terrenget - med nydelig utsikt mot sjøen, den vakre Domkirken og resten av dette idylliske kvartalet. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 1 minutt å spasere til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn.

En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett utenfor egen dørstokk. Tønsberg gjestehavn, som er svært populær på sommerstid, ligger et steinkast unna. Nærmeste dagligvareforretning finner du innen et par minutters gange lengre øst i Nedre Langgate (Kiwi). Det er også kort vei til Meny i Farmandstredet.

Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna. Det er 2-3 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1976, modernisert i 2007

Bygninger og byggemåte

Toppleilighet i flermannsbygg, hvor kun denne er toppleilighet i oppgangen. Bygget er satt opp i 1976. Inngang til trappeoppgang er både i 1. og 2. etasje, samt evt. fra garasjeanlegg. Bygget er av mur/ betong med flatt tak. Yttervegger mot balkong er i bindingsverk med isolasjon og liggende utvendig panel. Vinduer/dører er fra 06/07 og glassvegg med skyvedør ut til balkong er fra 2008.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 102 kvm

3.Etg: Entré, bad, stue m/utgang til veranda, kjøkken, 2 stk soverom, kontor/arbeidsplass med skyvedører og vaskerom.
Leiligheten har tilhørende bod i 3. etg. på 7 kvm.

Det tilhører også 18 kvm. boder fordelt på 2 i kjeller.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Velkommen til Nedre Slottsgate 1C, en meget tiltalende toppleilighet, hvor kun denne er toppleilighet i oppgangen. Det er derfor ingen andre leiligheter som har adkomst fra øverste nivå i oppgangen. Her har man også en praktisk bod på 7 kvm. som tilhører leiligheten i tillegg til 18 kvm. bodplass i kjeller.

Leiligheten er vesentlig oppgradert i 2006-07. Man kommer inn i en luftig og lys gang med flislagte gulver og praktisk varmepumpe som gir godt med varme. Videre har man 2 (3) soverom hvor det ene idag er benyttet som kontor. Alle soverommene har skyvedørsgarderober og fremstår lyse og tiltalende. Hovedsoverom har utgang til balkong med tidlig morgensol.

Badet i leiligheten er nytt i 2006/07 med flislagte overflater og varmekabler i gulvet. Badet inneholder hvite underskaper med steinplate, moderne servant, praktiske overskap, stort speil, vegghengt toalett og stor dusjnisje med glassvegg.

Stor og særdeles innbydende stue med god romløsning og moderne standard. Stuen har flere innrdningsmuligheter med plass til både TV- og spisestue. Store vindusflater mot vest hvor en har en fantastisk utsikt til sjøen og Domkirken, samt slipper inn rikelig med naturlig lys. Skyvedør ut til balkongen på 17 kvm. som er både vestvendt og innglasset. Her kan man sitte i allslags vær å nyte utsikten. Den vestvendte beliggenheten gir også nydelige solforhold med sen kveldssol.

Kjøkkenet i boligen er særdeles delikat og moderne som har rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet er fra 2007 med hvite fronter, stilig steinplate og og spottbelysning over benk. Det er også integrerte hvitevarer som Blomberg komfyr med Siemens inductions topp, Siemens oppvaskmaskin, kjøle- og fryseskap. Det er også et veldig praktisk vaskerom/ grovkjøkken med under- og overskap, benkeplate, samt tilkobling til vaskemaskin og tørketrommel.

Alt i alt en meget innholdsrik leilighet med gjennomgåedne stilig standard, beliggende "midt" i Sentrum. Denne leiligheten bør oppleves!

Velkommen til visning!

Oppvarming

Leiligheten har oppvarming via varmepumpe, varmekabler på bad og panelovner.

Parkering

Parkeringsplass medfølger ikke. Borettslaget har eget garasjeanlegg med 19 parkeringsplasser. 8 av disse leies ut til beboere i annet borettslag. Borettslaget har 18 uteparkeringsplasser. 8 av disse leies ut til beboere i annet borettslag. Tildeling av parkeringsplasser skjer etter ansiennitet i borettslaget i henhold til vedtekter. 

Vedr. elbillader i brl:
Bravida har installert infrastruktur og ordnet de nødvendige tillatelser. Ønsker leietaker av parkeringsplass tilkobling for elbil og hybridbil, må det søke styret om tillatelse.

Areal og eierform

Areal: 505 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Leiligheten har stor, vestvendt innglasset balkong på 17 kvm. og østvendt balkong på 5,5 kvm. Felles festetomt i borettslaget som er pent opparbeidet.

Eier

Anne Herwell Bent Wollert Herwell

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til veg og boligbebyggelse, vedtatt den 22.05.2019.

Eiendommen ligger i uregulert område.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 30.09.1976. Det er også ferdigattest på utvidelse av balkonger og reperasjon av pipa i borettslaget. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Slottsbakken 1 Borettslag, Orgnr.: 953136503 Andelsnr.: 15 Andel fellesgjeld: 365000, Andel fellesformue: 33141, Total gjeld: 8300750, Oppdatert pr: 01.08.2020
Borettslaget består av 30 andelsleiligheter.
Forretningsfører: OBOS

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har vedtatt installasjon av felles fiber-avtale med AltiBox v/Viken Fiber AS. Inkludert i avtalen er grunnpakke kabel-TV og internett. Det er mulighet for IP-telefoni og PVR-dekoder. Avtalen er inkludert i faktura for felleskostnader. Andelseier kan selv bestille tillegg til avtalen. Leverandør vil da fakturere andelseier for tillegg.

Långiver Type Restsaldo    Restløpetid  Type Rente     
DNB          A      3.085.070,-  19 år 4 md.    Flyt   2,10%
DNB          A      2.448.453,-  21 år 7 md.    Flyt   2,10%
DNB          A      1.790.931,-  20 år 1 md.    Flyt   2,10%
DNB          A         976.296,-  29 år 9 md.     Flyt   2,10%

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan fås ved henvendelse til megler. Det må påregne dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

5 190 000,- / Felleskostnader: 4 840,- pr. mnd

Waterstop 91,-
Lånekostn. balkonger 674,-
Felleskostnad 3.738,-
Dugnad 125,- (De som deltar på dugnad  2 g.g. I året får refundert kr.250.- pr. dugnad. Refusjon blir trukket fra husleien 1. Januar.)
Bredbånd/Tv 170,-

Felleskostnader inkl. kommunale avgifter, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, festeavgift, oppvarming av fellesområder, TV og Internett (grunnpakke), betjening av fellesgjeld, brøyting, plenklipping, trapp-/gangvask, waterstopp og evt. andre felleskostnader.

Beregnet totalkostnad

5 190 000,- (Prisantydning) 365 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 555 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 5 232,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 560 232,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Kopperud Bygg Invest AS Takstdato : 24.08.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6621539

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkl. i felleskostnader.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilretteleggingshonorar (Kr.13.695,-)
Meglerprovisjon: 1,0% av salgssum

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

'Finn.no: Visningstekst'

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale om visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Richard Askjem

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Richard Askjem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?