Til innholdet

Villaeiendom i 1. rekke mot sjøen og bryggeplass. Vestvendt m/seneste kveldssol og orkesterplass til sjøen. Må oppleves! ZOLGT

Haugåkerveien 11C
Prisantydning 8 650 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 191
BRA: 209 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1986
Tomtareal: 1014 m²

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - FØYNLAND/EKENESSUNDET

Adresse

Haugåkerveien 11C 3132 Husøysund

Velkommen til Haugåkerveien 11C i 1. rekke mot sjøen på sentrale Føynland

På en vestvendt åskam finner du denne romslige villaeiendommen fra 1986 med sjelden og spektakulær beliggenhet! Haugåkerveien 11C ligger med en fantastisk og vidstrakt utsikt over Ekenessundet, samt langt utover fjorden sørover og nordover mot Tønsberg by.

Eiendommen ligger i 1. rekke mot sjøen. På nedsiden og på utsiden av eiendommen ligger det et LNF-område som strekker seg helt ned til sjøkanten. Her er det anlagt en solid brygge hvor det tilhører bryggeplass så nærme egen eiendom man knapt kan komme! Med båt herfra er du omtrent umiddelbart ute i den vakre Nøtterøy-/Tjømeskjærgården og Færder nasjonalpark.

Som om ikke den misunnelsesverdige utsikten er nok, byr eiendommen også på suverene solforhold. Morgensolen faller ned i en sydvendt og skjermet hage, og på en herlig 55 m² terrasse mot vest kan du nyte solen til svært sent på kvelden. Lengre kveldssol kan man knapt oppdrive på øya!

Boligen er innholdsrik hvor blant annet en vært romslig stue ut mot sjøen er hjemmets høydepunkt. Dette rommet byr på ca. 4 meter himlingshøyde og panoramavinduer ut mot sjøen i hele husets bredde i vest. Over to etasjer med spennende planløsning og "innskudd halvplan" hvor hovedstuen er plassert, bys det videre på blant annet et romslig spisekjøkken, fire soverom, to fliselagte baderom, skjermet TV-stue i "alenesone" og en rekke boder. Familiens kjøretøy plasseres i en romslig garasje på 55 m² eller på en sjelden romslig gårdsplass som er steinlagt i sin helhet.

Haugåkerveien ligger også svært sentralt på Nøtterøy, kun ca. 4 km fra Tønsberg sentrum. Gaten er blindvei uten gjennomgangstrafikk, og det er gangavstand til Føynland skole. Det er også kort populære badestrender, seilforening og andre maritime fasiliteter på Føynland ved Fjærholmen.

På vegne av selger og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning!

Kort fortalt om eiendommen

º 1. rekke mot sjøen med kun friareal mellom eiendommen og sjøen
º Optimale solforhold - bedre plassering for kveldssol får man ikke!
º Bryggeplass på nærmeste privatbrygge rett på nedsiden av eiendommen
º Stor terrasse på over 50 m² mot syd-vest m/panoramautsikt og "beste kveldssol"
º Rolig og fredelig blindgate
º Meget romslig villa med spennende halvplansløsning
º Ca. 4 meter høye himlinger i hovedstuen på ca. 55 m² mot sjøen
º Fire soverom - to av disse med direkte inngang til bad
º To flislagte baderom + ekstra gjestetoalettrom
º Romslig kjøkken m/spisestueplass, kjølerom og tilknyttet grovkjøkken
º Stor og lys hall i åpen løsning mot sjøsiden og stuevinduer mot vest
º Rikelig med boder og lagringsrom
º Romslig garasje fra ca. 1990 med 55 m² grunnflate
º Meget stor og bred gårdsplass som er steinlagt i sin helhet
º Flott hageanlegg med både naturtomt og romslig gressplen
º Sentralt - kun ca. 4 km til Tønsberg by
º Gangavstand til Føynland barneskole
º En fantastisk beliggende eiendom som må oppleves!

Nærområdet og beliggenhet

Området er svært populært og har nærhet til skoler (Føynland barneskole), barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Fra eiendommen er det kun kort vei til Føynlandskogen med fine turstier, samt til populære Fjærholmen. Sistnevnte er Nøtterøys største badeplass med langrunn sandstrand, samt gresslette med lekeapparater. I nærområdet finner du også Nøtterøy golfbane, som er kjent som en av Norges beste golfanlegg.

Det er også kort vei med båt til de mange øyene i skjærgården.  Nøtterøy har vakker skjærgård, med en fin kyststi som gir god rekreasjon hele året.

Eiendommen har kort gangavstand til Føynland barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Teigar Ungdomsskole og Borgheim Ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehage. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen, og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og friidrettsbane. Det er også kort vei til fotballbaner på Husøy. Det finnes en rekke idrettsforeninger, samt seilforening både på Føynland og i Tønsberg.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar, som ligger kort vei fra eiendommen ved Føynlandsenteret. Det er kort kjørevei til Teie Torv med et rikt og variert utvalg av forretninger. Coop Extra finner på vei mot Teie, ca. 3 minutter unna bil.

Fra Tønsberg togstasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 20 min. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Tønsberg og ca. 30 min til Sandefjord lufthavn. Til Oslo er det en drøy time å kjøre med bil.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1986

Innhold

1.  ETASJE:
ENTRE med garderobeplass og inngang fra inntrukket inngangsparti.
Stor og lys HALL åpen m/trappoppgang mot vinduer i husets hovedstue.
TO SOVEROM plassert i nær hver sin ende av etasjen.
BADEROM med dusj og toalett - inngang både fra hall og soverom.
Lys og romslig TV-STUE*
To separate BODER vegg i vegg med hverandre.
Innredet KLES-/GARDEROBEROM med utgang i øst.

2.  ETASJE - GRUNNPLAN:
Meget romslig stue-/spisestue på ca. 54 m² i hele husets lengderetning mot sjøen. Fra stuen er det utgang til en herlig syd-vestvendt terrasse på omtrent tilsvarende arealet som stuens størrelse.

2.  ETASJE - ØVRE DEL:
Åpen TRAPPEGANG med halvplanstrapp.
Stort KJØKKEN med plass for spisestuebord.
KJØLEROM i tilknytning til kjøkkenet.
VASKEROM/GROVKJØKKEN innenfor kjøkkenet m/utgang til sydvendt luftebalkong.
TO SOVEROM hvorav et hovedsoverom m/walk-in garderobe og utgang til balkong.
BADEROM med både badekar og separat dusj - inngang fra både gang og hovedsoverom. 
Separat TOALETTROM vis a vis inngangen for baderommet.
BOD med god lagringsplass.

LOFT:
Fra gangen på øverste etasjeplan er det himlingsluke med nedfellbar lofts stige (villetrapp) til romslig lagringsloft. Ca. 20 m² av midtpartiet er gulvet per i dag.

Terrassen mot sjøen - en herlig uteplass på over 50 m² med panorama sjøutsikt seneste kveldssol!

På terrassen ut for hovedstuen nyter du solen fra tidlig og frem til solen går ned. Denne herlige uteplassen mot syd og vest blir som en "ekstra stue" i sommerhalvåret. Den er oppført med støpt betong og fliser. Levegg i syn med peis har forblending med bruddskifer. På sydsiden er terrassen i sin helhet overbygget. På denne siden flukter uteplassen nærmest med terrenget. Mot vest, som ugjør hoveddelen av uteplassen, er det delvis overbygg.og trapp ned til hagen.

Garasje

Eiendommen har flotte garasjefasiliteter. I enden av den store og brede gårdsplassen, på hjørne mot syd-øst, er det ca. 1990 oppført en romslig frittstående dobbeltgarasje med grunnflate på ca. 55 m². Bygget har malt leddport med motorstyring, enkeltport med innkjøring til den ene halvdelen av bygget. Garasjen har også tradisjonell inngangsdør. Garasjebygget tilbyr også masse god lagringsplass i loftsetasje med adkomst via uttrekkbar loftstrapp og tilgang utenfra direkte fra gavlvegg. Det er Innlagt lys og stikkontakter med blant annet 3-faset el-kontakt. Gulvdekket i garasjen består av betongdekke.

Bryggeplass rett på nedsiden av eiendommen

Rett på nedsiden av eiendommen  medfølger det bryggeplass til eiendommen. Man går fra egen tomt direkte ned til det felles bryggeanlegget. Bryggen er godt vedlikeholdt og man svarer for andelsmessig del av vedlikehold sammen med øvrige brukere. Bryggeplassen er tinglyst som rettighet på eiendommen, se vedlagt tinglysningsdokument fra 1985 i salgsoppgave hvor det fremkommer at "hjemmelshaver til denne eiendom har båtrett til en fritidsbåt med jolle på anvist plass under gnr. 19, bnr. 139".

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligens etasjeplan. Denne er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Garasjeanlegget er ikke medtatt i planskissene.

Eiendommens tomt

Tomtens størrelse er 1 014,3m² og tomten er selveiet.

Her bys det på unike forhold for kveldssol i 1. husrekke mot sjøen, øverst på en vestvendt fjellkolle! Husets plassering, tilbaketrukket på et av tomtens høyeste punkt mot nord, gir en åpen, solrik sør- og vestvendt tumleplass hvor hagen innbyr til alt fra lek og moro for barn til store familie-/venneselskap enten i hagen eller på den store terrassen mot sjøen. På sydsiden er det et flatt parti med hageplen, mot vest er det i det vesentlige synlig fjell i dagen/naturtomt. Det er også en mindre hageplen på nordsiden, mens østsiden byr på en herlig stor gårdsplass som er steinlagt og skjermet av murvegg mot Haugåkerveien. Her det blant annet.

Man kan nyte lange soldager i sommerhalvåret i hagen eller ved den  herlige terrassen i syd og vest. Varierte prydbusker, noen mindre trær og et vakkert opparbeidet hageanlegg særpreger tomten. Legg også merke til det flotte bjerketreet på egen tomt i syd. Hagens mangfold og godt planlagte beplantning skaper også en lun, innhegnet og usjenert atmosfære, god skjermet for innsyn fra naboeiendommene.
Ved inngangspartiet er det laget en fin overgang av bed mellom gårdsplassen og husets østvegg med velstelt buksbom og frodige roser som pynter pent opp! Hagen er videre anlagt med en rekke Rhondoderon, innslag av frukttrær og rikelig med utebelysing.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave. NB! Det bemerkes at sydlig tomtegrense går like i bakkant av garasje og at gressplen samt hekk-/trerekke utenfor denne grensen tilhører naboeiendommen i syd (regulert til LNF) - se vedlagte tomtekart.

Standard

Boligen bærer preg av godt vedlikehold og standard i det vesentlige fra byggeåret i 1986 hvor lyse farger og helhetlig materialvalg preger hjemmets innredninger.

Gulv, innervegger, himlinger og belistning:
Det er lyse 3-stavs parkettgulv i hovedstuen og hovedsoverommet inklusive gangen i øverste etasjeplan. I entrè og hall i 1. etasje er det flislagt gulv. Det er for øvrig belegg på de fleste øvrige gulvflater, også i alle boder, med unntak av TV-stue og innenforliggende soverom hvor det er teppe. Begge baderommene og gjestetoalettrommet har flislagt gulv.
Hjemmet har i det vesentlige tapetserte vegger. Det er også innslag av hvittet trepanel, blant annet i deler av hovedstuen, i TV-stuen i 1. etasje og i entre/hall. På begge baderom og gjestetoalettrommet er det flislagte vegger. Himlinger består i all vesentlighet av hvitmalte tak-ess med unntak hovedstuen hvor det er hvittet trepanel.

Hovedstuen med utgang til terrasse og herlig utsyn mot sjøen:
Dette rommet er nok utvilsomt eiendommens innvendige høydepunkt! Et imponerende lyst og stort rom med vinduer mot tre yttervegger og en fantastisk takhøyde. Utsikten er misunnelsesverdig og sollyset strømmer inn de store vinduene gjennom dagen og ut til sent på kvelden! Rommet har flere "soner" i åpen løsning med hverandre. Det er god plass til flere sofa-/loungegrupper samt spisestueavdeling. Tross alle vinduene som gjør rommet svært lyst og innbydende, har stuen også godt med veggplass som gir fleksible møbleringsmuligheter. Peisen kledd i stavskifer er sentralt plassert og gir ekstra god varme i vinterhalvåret og koselig peiskos på mørke vinterkvelder. Rommet har også elektriske varmekabler i gulvet, mens varmepumpen svaler ned rommet på hete sommerdager i tillegg til å gi ekstra varme øvrige deler av året. Bred skyvedør fører deg ut til den store syd-vestvendte terrassen. Vinduene i vest gir herlig utsyn til sjøen mens vindusrekken i syd gir herlig nærkontakt med den skjermede hagen i denne himmelretningen.

Kjøkkenet med spisestue samt tilknyttet grovkjøkken og kjølerom:
Kjøkkenet ligger på øverste etasjenivå med østvendte vinduer som slipper inn morgenlyset! Ut for innredningen er det en egen sone definert som spiseavdeling hvor det kan dekkes på for 6-8 personer. Rommet har adkomst fra skyvedør fra halvplanet rett opp for hovedstuen. Det vindu både ut for "arbeidsdelen" av kjøkkenet og ut for spiseplassen. Rommet er plassert på husets hjørne mot syd-øst, skjermet fra øvrige oppholdsrom i samme etasje. Kjøkkeninnredningen fra Huseby har heltre eikedører. Rikelig med benkeplater i "hesteskoformasjon" gir godt med arbeidsplass. Her kan man tilberede alle døgnets måltider samtidig som man har sosial nærkontakt med gjestene rundt spisebordet.
Det romslige kjølerommet har lettvint tilkomst fra "arbeidssonen", og grovkjøkkenet m/sydvendt balkong er adskilt med skyvedør omtrent midt i kjøkkensonen. Balkongen på ca. 1,5 m² er overbygget i sin helhet. Grovkjøkkenet har for øvrig massevis av praktiske oppbevaringsskap, langsgående arbeidsbenk m/nedfelt skylle kum og opplegg for vaskemaskin.

Hvitevarer og utstyr:
* Induksjon steke topp innfelt i benkeplate - Electrolux
* Integrert stekeovn i underskap - Whirlpool
* Integrert oppvaskmaskin - Bosch
* Thermo Cold kjøleromsaggregat og isolert kjøleromsdør
* Spillvarme fra kjøleromsaggregat gir varme til grovkjøkken/vaskerom
* Kjøkkenventilator av kobberhette fra Villavent med direkte avtrekk
* Fliser mellom over-/underskap
* Laminerte benkeplater
* Stikkontakter og benkebelysning i tilknytning til overskap

TV-stue på første etasjeplan:
Dette er et ypperlig rom for stunder hvor man ønsker å trekke seg tilbake fra husets hovedoppholdsrom til en skjermet "alenesone". Rommet, med god plass til en rekke møbler, ligger skjermet på syd-øst hjørnet i 1. etasje. To store vinduer mot gårdsplassen i øst gir flott lysinnfall. Et av etasjens to soverom har direkte inngang herfra.

Inngangsparti, entrè og hall:
Husets hovedinngang er overdekket av inntrukket løsning i bygningskroppen. Foran inngangdøren m/sideglassfelt er det er en klassisk skifferplatting.
Entreèn og hallen ligger i sammenheng med hverandre, adskilt av glassdør. Legg merke til den brede trappen i hallen som fører deg opp til neste halvplan - den store hovedstuen. Vinduene fra stuen gir nemlig et herlig og imponerende lysinnfall til hallen og vedovnen er ypperlig plassert med tanke på å gi varme videre inn i hjemmet. Både entrèen og hallen har varmekabler under fliselagt gulv.

De to baderommene i hver sin etasje samt gjestetoalettrom:
Baderommet på første etasjeplan, med inngang fra både hall og soverom i syd, er innredet med hvite klassiske fliser på både gulv og vegger. Varmekabler gir god varme til rommet som er innredet med fliselagt dusjnisje m/inngang fra skyvedør, sokkeltoalett og hvitprofilert baderoms innredning med to overskap og to underskap m/overliggende servant. I tilknytning til veggspell er det lysarmatur med stikkontakt.

Baderommet i tilknytning til hoved soverommet på øverste etasjeplan har også lyse fliser på gulv (varmekabler) og vegger. I tillegg til inngangen direkte fra soverommet er det også inngang fra gang. Dette badet er innredet med stor, åpen dusjnisje. På baksiden av den fliselagte dusjveggen er det montert innbygget badekar m/dusjanretning. Stort vindu mot øst gir god lysinnfall. Baderomsinnredningen i dette rommet består av servantplate med 5-dørs hvitprofilerte underskap m/innslag av skuffer, to overskap samt høyskap. Lysarmatur med stikkontakt også her i forbindelse med veggspeil. Toalettrommet med veggmontert servant og sokkeltoalett ligger vis a vis inngangen til baderommet, praktisk plassert i nærheten av hovedstuen og kjøkkenet. Også her er det fliser på gulv og vegger.

De fire soverommene - to i hver etasje:
Alle hjemmets fire soverom ligger strategisk og fint plassert, samtlige med vinduer mot "svalsiden" i øst med unntak av soverommet i tilknytting til TV-stuen i 1. etasje som har vindu mot syd.
Hovedsoverommet, på hushjørnet mot nord-øst, ligger skjermet og tilbaketrukket på øverste etasjeplan. Dette rommet har flott løsning med tilknyttet walk-in garderobe i tillegg til den direkte inngangen til baderommet. Det er også balkongdør med utgang til en overbygget luftebalkong på ca. 3 m². Garderoberommet har inngang via skyvedør og byr på massevis av god garderobeplass med to-dørs takhøyde skyvedørsgarderober fra vegg-til-vegg på hver side av rommet.
Det andre soverommet i øverste etasje er innredet med dobbelt, frittstående garderobeskap med over-/underdører. Velger man enkeltseng i rommet er det også plass til f.eks. et arbeidsbord eller lignende. Det samme gjelder for det tredje soveommet, på første etasjeplan, hvor det også er tilsvarende garderobeskapsløsning. Soverommet innenfor TV-stuen har ingen medfølgende garderobeskap, men det er avsatt plass.

Hjemmets rikelige bodplass og gode oppbevaringsrom:
Eiendommen byr på godt med bod-/oppbevaringsplass. I tillegg til all lagringsplassen i garasjen og på loft, bys det på tre boder/oppbevaringsrom i første etasje og praktisk bod på øverste etasjeplan. Alle bodene ligger mot vest, uten vinduer. Kles-/garderoberom har gulvsluk, hovedvannsinntak og vindu samt dør direkte ut til gårdsplassen i syd. Boden på øverste etasjeplan inneholder et mindre garderobeskap, mens begge bodene på første etasjeplan har en rekke veggmonterte hyller. Et av disse har også installert enhet for sentralstøvsuger og frittstående dobbelt garderobeskap.

Øvrig om standard/installasjoner:
* Elektrisk anlegg med automatsikringer unntatt for hovedsikring
* Hovedsikringer - 3 x 63 A - tavleskap plassert i entrè
* Forbrukssikringer hovedsakelig 16 A - innslag av 20 A (teknisk) og 10 A
* 200 liter varmtvannstank fra ca. år 2000 - plassert på vaskerom
* Aggregat til balansert ventilasjon plassert på loft
* Innlagt parabol
* Telenor kabel-TV (coax) for TV og internett lagt i Haugåkerveien

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra byggmester/takstmann Hans Holt - Norsk takst.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 209 kvm, Bruttoareal: 228 kvm

1. etasje: BTA/BRA/P-ROM - 83/76/66 m²
2. etasje - halvplan opp: BTA/BRA/P-ROM - 59/56/55 m²
3. etasje: BTA/BRA/P-ROM - 86/77/70 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i boligen er medtatt i primærrommene med unntak to boder på tilsammen ca. 10 m² på nederste etasjeplan og bod og kjølerom på tilsammen ca. 7 m² på øverste etasjeplan.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

* Merknad til husets inndeling:
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. På kommunalt godkjente bygningtegninger er "arbeidsrom" og "kles-/garderoberom" i 1. etasje omtalt som "disponible rom". Dersom rommene skal evt. skal benyttes som rom til varig opphold, anbefales det å omsøke rommene til dette formålet hos bygningsmyndighetene.

Forenklet beskrivelse av boligens byggemåte

Enebolig oppført i 1986 på støpte såler og ringmur i betong med støpt plate på mark. Yttervegger i tre bindingsverk med stående malt falset kledning. Vinduer i tre av type husmorvinduer - toppsving og fastkarm med 2-lags glass. I stue er det karnapp fastkarmsvindu. Etasjeskiller i tre og betong. Det er isolerte etasjeskiller mot loft. Takkonstruksjon av type saltak som er tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp i stål.

Ovennevnte informasjon er utdrag fra tilstandsrapport. For utfyllende informasjon om byggemåte, henvises til avholdt tilstandsrapport fra Sertifisert Takstmann Hans Holt.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Huset merkes med "til salgs skilt" fra Z-eiendom.

Oppvarming og ventilasjonsanlegg

Huset varmes opp av varmepumpe, elektrisitet og ved. Det er også installert et balansert ventilasjonsanlegg.

Det er varmekabler i hall, TV-stue, soverom øst og baderom i 1. etasje. Det er også varmekabler med termostatstyring i hovedstuen, her det også installert en luft-til-luft varmepumpe fra Mitshubishi. Varmekabler i gulvet også på baderommet på øverste etasjeplan. Øvrig elektrisk oppvarming med elektriske panelovner. Eswa takvarme på kjøkken og hovedstue antas å ikke være i funksjon, men eier er usikker på dette.

Vedfyring med peis i hovedstue m/innsatsovn. I hallen på nederste etasjeplan er det montert Jøtul vedovn - rundbrenner med plass til langved. Ildstedene er tilknyttet to-løps elementpipe.

Balansert ventilasjonsanlegg fra Ventex hvor aggregat er plassert på loft. 

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS har den 13. januar 2020 utført seneste kontroll og rapport etter tilsyn med eiendommens fyringsanlegg. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik eller anmerkninger som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Kopi av rapport fås på forespørsel til megler.

Parkering

Eiendommen har svært gode parkeringsfasiliteter med bred og romslig gårdsplass hvor det er svært godt med parkeringsplasser på egen tomt.

Parkering også i egen garasje - se eget punkt som beskriver garasjeanlegget.

Eier

Dag Brynildsen Trond Brynildsen Unn Thorrud Bente Brynhildsen

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp. Kommunen opplyser at eiendommen har felles private stikkledninger sammen med andre eiendommer. Se vedlagt kart i salgsoppgaven.

Reguleringsplan og forholdet til konsesjon, odel og boplikt

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan/kommunedelplan med vedtaksdato 31.01.2018 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende (K) og byggegrense. Det opplyses at tomteområdet vest for eiendommens tomtegrenser, helt ned til sjøkanten, er avsatt til LNF-område (landbruk-/natur-/friluftsområde), se vedlagte kart med arealplan for Færder kommune.

Eiendommen ligger i regulert område med planid 3811197, plannavn Føynland vest med vedtaksdato 06.02.1986 med reguleringsformål boliger.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid som inkluderer/berører eiendommen og det foreligger ikke planforslag som berører eiendommen.

Eiendommen er ikke konsesjons -/odelsbelagt, og det er ikke boplikt på eiendommen.

Alle opplysninger er innhentet fra Færder kommune.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Rettigheter på andre eiendommer (dokumentet følger som vedlegg i salgoppgave):
Rettigheter på 3811-19/139 - Rettigheter i eiendomsrett. 1985/16873-2/91 - Best. om båt/bryggeplass tinglyst 15.10.1985 
Rettighetshaver:Knr:3811 - Gnr:19 Bnr. 223.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Det foreligger godkjente plantegning, fasadetegning og garasjetegning i kommunens bygningsarkiv.

 Ved endringen av plan- og bygningsloven 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest for slike tiltak vil det dermed heller ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen.

Prisantydning

8 650 000,-

Beregnet totalkostnad

8 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 206 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 219 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 869 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført av sertifisert takstmann Hans Holt Byggmester/Takstmann med befaringsdato 03.09.2020.

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom.

Tilstandsrapporten har TG-1 og TG-2. Den har ingen TG-3. De fleste bygningsdeler med vurdering TG- 2 i tilstandsrapporten er vurdering hovedsakelig vurdert ut fra alder. TG-2 vurderinger med avgitt svekkelse eller avvik  er kommentert i rapporten. Rapporten konkluderer med at boligen er normalt godt bygget og normalt godt vedlikeholdt av eier siden byggeår. Boligen fremstår i hovedsak med original byggeskikk og standard fra byggeår 1986. Boligen har stort sett normal elde og slitasje ut fra alder. Det må påregnes å renovere bad og våtrom de nærmeste år. Det må
påregnes å gjøre undersøkelser mot terreng og drenering i første etasje. Det må påregnes å gjøre tiltak på utvendig terrassegulv og terrasse.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen..

Formuesverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr. 1 172 999.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr. 4 222 796.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 20 348 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør er et årlig målt snittforbruk. Forbruket gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter og forholdet til eiendomsskatt

Kr. 15 267 pr. år

Beløpet blir fordelt på fire terminer og inneholder gebyrer for vann, avløp, renovasjon og 2 x feiing. Det er ikke vann- og avløpsgebyr etter måler da det ikke er installert vannmåler på eiendommen.

Det er for tiden ikke eiendomsskatt i dette område av Færder kommune.

Utleie

Boligen består av en boenhet og den har ingen separat utleiedel/separat boenhet. Selve eiendommen kan fritt leies ut hvis ønskelig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 160920 (Kr.4 500) Garanti og utleggshonorar (Kr.2 500) Kommunale opplysninger, grunnbok og servitutter (Kr.3 390) Provisjon (Kr.66 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Eierskifteforsikring (Kr.37 867,50) Markeds- og informasjonspakke inkludert drone (Kr.13 900) Oppgjørshonorar (Kr.4 875) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.147 897,50)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Dersom ønskelig kan forholdsvis rask overtagelse imøtekommes. Hvis mulig, vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

'Finn.no: Visningstekst'

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale om visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?