Til innholdet

Virik - Stor, innholdsrik familiebolig med hele 5 soverom og 2 bad. Solrikt i stille blindvei.

Kjellbergveien 18
Prisantydning 5 890 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 189
BRA: 216 m²
Soverom: 5
Byggeår: 1933
Tomtareal: 590 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

torsdag 22. februar Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Simon Mellingen

Simon Mellingen

Adresse

Kjellbergveien 18 3213 Sandefjord

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen rett vest for selve bykjernen på populære Hauan/Virik. Godt tilbaketrukket fra fra Kjellbergveien. Her bor du stille og fredelig, men likevel svært sentralt. Hvis byens pulserende liv med shopping og cafèbesøk frister er det kun få minutters gange ned til bykjernen og Indre Havn med restauranter og utesteder. For de som er glade i skog og mark finnes Hjertnesskogen rett i nærheten. Her leder gangveier og stier deg til flotte steder med panoramautsikt over Indre Havn.
Bugårdsparken ligger bare en kort spasertur unna og her finnes tennishall, svømmehall, fotballbaner m.m. og ikke minst Bugårdsdammen med opplyst turløype. Forøvrig ligger Marum og Sandefjords golfbane noen km unna. Virik barneskole, Ranvik u-skole og SVGS samt flere barnehager ligger i nærområdet.
I det daglige liv er det verdt å nevne at det er flere dagligvareforretninger i området, som bl.a. MENY Stadiontunet som har et stort og rikt utvalg til ukens innkjøp og Joker.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1933

Bygninger og byggemåte

Enebolig fra 1933 som er modernisert og tilbygget i senere år. Boligen går over 2 etasjer og har tilgang til kjeller via luke i gulv.
Det er registrert enkelte avvik, men disse er stort sett relatert til normal elde, slitasje og avvik fra dagens forskriftskrav. For ytterligere info, se tilstandsrapportens enkeltpunkter.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 5, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 189 kvm, Bruksareal: 216 kvm, BRA-i:242 kvm , BRA-e: 27 kvm , TBA: 43 kvm

1.Etasje: Entré, stue, spisestue, kjøkken, gang/trapp og bad.
2.Etasje: Gang, 5 soverom og bad.
Kjelleretasje: Boder.

Kjeller har takhøyde på ca 216 cm. Adkomst er kun via luke i gulv fra 1. etasje.
Areal av terrasse er oppgitt som ca, pga. snø som gjorde oppmåling vanskelig.

Standard

Velkommen til Kjellbergveien 18.
Boligen er en stor og romslig familiebolig med gjennomtenkte løsninger og mange bruksmuligheter. Boligen har store lysflater som gir godt med naturlig lys og vidt utsyn over omgivelsene. Huset har en gjennomgående fargepalett, noe som skaper en god atmosfære i boligen.
Helhetlig material-/fargevalg, nyere innholdsrikt kjøkken, to bad, to stuer, mange soverom, stor tomt, og med godt planlagte løsninger for at du skal trives i denne eneboligen.
Vi må trekke frem den flotte terrassen og hagen, her har du sol hele dagen.

Stue og spisestue:
Stuen og spisestuen er i to store separate rom og spisestuen er i halvåpen planløsning til kjøkkenet. Her er det god plass til å dekke til langbord. Stuen består av to store rom og med flere innredningmuligheter.
Stuene har store vindusflater, som gir godt med naturlig lysinnslipp. Rommet er malt i nøytrale fine farger.
Vedovn plassert i stuen, samt utgang til den nydelige terrassen.

Kjøkken:
Kjøkkenet er fra 2015 og har innredning med slette trefiberfronter og benkeplate av laminat.
Integrert stekeovn, microbølgeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Kjøkkenet har en stor og praktisk kjøkkenøy, og rommet er luftig og har godt med skap- og benkeplass. Perfekt for deg som liker å lage mat.

Soverom:
Det er 5 soverom i boligen, hvorav disse er beliggende i 2.etg.
Alle soverommene har god plass til garderober og skap.
Soverommene ligger alle i nærheten av baderommet i 2.etg.

Baderom/wc/vaskerom:
BAD 1. ETG (fra 2006)
Rommet inneholder dusjkabinett, toalett, baderomsmøbel med servant og opplegg for vaskemaskin.
Overflater består av belegg på gulv, baderomsplater på vegger og panel i himling.

BAD 2. ETG (fra 2014)
Rommet inneholder dusjkabinett, vegghengt toalett og baderomsmøbel med 2 servanter.
Overflater består av flis på gulv, baderomsplater på vegger og himlingsplater i himling.

Garasje/Uthus:
Bygningen holder enkel standard.
Dører, vinduer, kledning, grunnmur og taktekking er av eldre dato og bærer preg av meanglende vedlikehold og utsikftinger.

Terrasse/uteplass:
Utgang til terrassen fra stuen. Denne har godt med sol hele dagen.
En stor hage med mye boltreplass. Tomten er solrik, usjenert og lettstelt med gressplen, prydbusker og gårdsplass med belegningsstein.

Velkommen til en hyggelig visning.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 13 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 3 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 16 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 3 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at: Nedløp og beslag, loft, vinduer og dører, etasjeskille, bad, vannledninger og avløpsrør, drenering og grunnmuer. 

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at: Rom under terreng, ventilasjon på bad og elektrisk anlegg.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

- Elektrisk gulvvarme i hele 1. etasje utenom bad, men også bad i 2. etasje.
- Vedfyring i lukket peisovn.
- Luft/luft varmepumpe.

Parkering

Parkering i egen gårdsplass og i enkelgarasje.

Areal og eierform

Areal: 590 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Mikael Studsrød Berg Rikke Tychesen Maaren

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp. Privat felles stikkvei, som deles med nabo.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse, Ras- og skredfare med Plan (vedtaksdato): Kommuneplan (21.9.2023).
Det er igangsatt reguleringsarbeid for fv. 3028 Haneholmveien på strekningen Store Berganveien til Kjellbergveien. Hensikten med detaljreguleringen er å tilrettelegge for fortau og gang-
/sykkelvei og utbedre krysset Haneholmveien x Kjellbergveien.

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest for veranda, ny kledning, nye vinduer med sprosser og ny ytterdør, datert 15.03.2012.
Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen på eiendommen i kommunens arkiv.
Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-10 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden bygningen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest.
Det tas forbehold om at det kan være avvik i kommunens registre i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

Prisantydning

5 890 000,-

Beregnet totalkostnad

5 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 890 000,-)) -------------------------------------------------------- 159 990,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 049 990,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Takstdato : 08.01.2024 Formuesverdi : 1 420 526,- Sekundær formuesverdi : 5 397 997,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 22592 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 13 071

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 420 526,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 5 397 997,-
Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 890 000,-) (Kr.40 000) FINN.no, stor annonse med ukens bolig (Kr.6 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.10 900) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Tilrettelegging (Kr.16 950) Totalt kr. (Kr.87 000)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Simon Mellingen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Simon Mellingen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?