Til innholdet

Sjarmerende fritidsbolig med anneks. 4 Sov. 1 Bad. - Perfekt for Naturelskere!

Haugmosetersletta 19
Prisantydning 2 810 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 62
BRA: 75 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1986
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Haugmosetersletta 19!


Denne sjarmerende fritidsboligen, beliggende i naturskjønne omgivelser på Skrim, ble oppført i 1986 og har vært godt vedlikeholdt. Den fremstår som robust og tiltalende. Innvendig preges hytten av en lun atmosfære med heltre gran/furubord på gulvene, panel på veggene og en sjarmerende peis. Den har også et velutstyrt kjøkken og et praktisk hyttebad. Hytta har 3 soverom og et ekstra soverom i annekset.


I tillegg til hovedhytten, finnes det et anneks oppført i 2016. Dette bygget er et ideelt sted for ekstra gjester. Annekset har en hyggelig terrasse med royalimpregnert gulv, samt innlagt strøm og en panelovn for komfort.


Denne fritidsboligen, med sin attraktive beliggenhet og godt gjennomførte utforming, er det perfekte fristed for deg og dine kjære.


Kontakt megler for å avtale en visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Haugmosetersletta 19 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1986, modernisert i 2011

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig:

Denne solide fritidsboligen på Skrim er bygget i 1986 og har en byggekvalitet som står fjellstøtt den dag i dag. Med grunnmur i lettklinkerblokker, er hytten solid forankret i det flate og skrånete terrenget.

Vann- og avløpsledninger i plast, begge utstyrt med varmekabler, sikrer pålitelig og problemfri drift året rundt. Avløpet er koblet til et privat fellesanlegg i området, et andelslag, og en kvernpumpe er plassert under hytta. Vannforsyningen kommer fra et felles borehull, mens en frostvakt i et isolert rom sørger for at vannet aldri fryser.

Taket er tekket med slitesterk asfaltshingel, som ble lagt om i 2004 som egeninnsats. Elegante, malte vindskier og israfter av beslag fra 2019 sørger for hyttens estetiske appell. Ved en tidligere lekkasje ble det utført nødvendige utbedringer av et profesjonelt firma, for å garantere tett og trygt tak. Takrenner, nedløp og beslag er av lakkert/plastbelagt stål, hvor renner og nedløp også ble skiftet ut i 2019.

Veggene er bygget av bindingsverk og kledd med dobbeltfalset, liggende panel som ble malt så nylig som i 2021/22. Dette gir hytten et klassisk og tiltalende utseende.

Takkonstruksjonen er laget med en solid sperrekonstruksjon, og det er sørget for god lufting i gesimsene. Vinduene er av treverk og utstyrt med 2-lags glass for optimal isolasjon.

Inngangsdøren er panelt, og terrassedøren har også 2-lags glass. Terrassen er et naturlig uterom med et royalimpregnert gulv og rekkverk, ifølge eier. Terrassens søyler er solid forankret i fjellet, noe som gir en sterk og stabil konstruksjon.

Dette er en fritidsbolig bygget for å vare, med materialer og løsninger valgt for langvarig og problemfri bruk.


Anneks:

I tillegg til hovedhytten finnes det et koselig anneks oppført i 2016. Dette bygget er det perfekte stedet for ekstra gjester, eller som en rolig tilfluktssted for de som ønsker litt privatliv.

Anneks er bygget på søyleblokker ansatt på fjell, noe som gir en solid konstruksjon. Bygget er utstyrt med et terrasseområde med et royalimpregnert gulv ifølge eier, det perfekte stedet for å nyte morgenkaffen i ro og mak.

Bygningen er konstruert med et trebjelkelag med stubbloft. Vegger er av et isolert bindingsverk kledd med liggende panel, noe som gir en lun og koselig atmosfære. Taket er av en lukket sperrekonstruksjon, tekket med asfaltshingel som tåler de nordiske værforholdene.

De malte vindskiene og israfter av beslag, sammen med renner, nedløp og beslag av lakkert stål, bidrar til anneksets robuste konstruksjon. Vinduene har 2-lags glass, og døren er panelet, noe som bidrar til en helhetlig og behagelig stil.

Innvendig finner du et laminatgulv og panel på veggene og i himlingen. Dette skaper en lun og hyggelig atmosfære. En formpresset dør gir tilgang til annekset. Bygget har innlagt strøm og en panelovn, noe som sikrer god komfort uansett årstid.

Dette annekset er en flott tilleggsverdi til eiendommen og gir ekstra fleksibilitet for eiere og gjester.

Det er viktig å merke seg at dette er en enkel, samlet vurdering av tilleggsbygget. Bygget er ikke omfattet av avhendingsloven på lik linje som boligen.

Innhold

Fritidsbolig: Bad , Gang , Stue/kjøkken , Soverom 1 , Soverom 2 , Soverom 3
Anneks: Bod, Soverom 4

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 75 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Møblering / utstyr

Selges møblert/utstyrt, men uten bilder på veggene,  tallerkenhylle, keramikk og andre pyntegjenstander. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

Sjarmerende fritidsbolig på Skrim oppført i 1986, og modernisert i 2011 ved ombygging av bod til bad.

Boligens interiør oser av tradisjon og hyttestemning med innvendige overflater som bærer preg av høy kvalitet og godt vedlikehold. Gulvene er belagt med sjarmerende heltre gran/furubord som gir en lun atmosfære. Veggene og himlingene er kledd med vakkert panel, noe som komplementerer det robuste trebjelkelaget med stubbloft.

Peisen, plassmurt med lukket innsats, er husets naturlige samlingspunkt og bidrar til en koselig hyttestemning på kjølige dager og kvelder. I tillegg finner du en vedovn som gir ekstra varme og komfort. Pipe av lettklinkerblokker og en praktisk sotluke på kjøkkenet bidrar til god og sikker oppvarming av boligen.

Våtrommet er et typisk hyttebad med et betonggulv belagt med slitesterkt belegg, varmekabler og et sluk av plast. Rommet inneholder en praktisk innredning med servant, wc, elektrisk håndkletørker og dusjkabinett. Vegger og himling er kledd med panel, og det er en ventil på veggen for god ventilasjon.

Kjøkkenet har innredningen av heltre skrog og fronter, som gir en tidløs og solid stil. Benkeplaten er laminert og kombinert med en kum av rustfritt stål. Her er det plass for komfyr og kjøleskap, med benkeplate og kum byttet så sent som i 2011. Kjøkkenet har naturlig avtrekk.

Dørene innvendig er malte fyllingsdører som bidrar til en helhetlig og harmonisk stil i boligen.

Alt i alt en svært tiltalende fritidsbolig med en gjennomført hyttestemning.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av plast og kobber. Stoppekran på badet. Varmekabel i rør til kjøkkenet. Avløpsrør av plast. Hytta har ventiler i vegger og i enkelte vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på 28 l. Elektrisk anlegg med åpent ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 32 amp
hovedsikring og 5 fordelingskurser inkl. til bod. Utv. inntakskap. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.

Tv og internett:
Selger opplyser om at det ikke er innlagt fiber på hytta, men det har vært benyttet bærbart nett fra Telenor som har vært meget bra og stabilt. Selger har parabol-TV fra Allente, og dekoder og liten TV-skjerm følger med hytta dersom kjøper ønsker å overta abonnementet.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert xx med befaringsdato xx fra xx som er en uavhengig og autorisert Takstmann. En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger; - xx stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  16 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  11 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Fritidsbolig:
Utvendig - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Eldre merker på undertak/rupanel.

Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Enkelte tørkesprekker og noe vridd kledning.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Stedvis er isolasjon synlig i gesims. Mangler vindtett sjikt. Begrenset luftgjennomstrømning i luftespalte i skråtak.

Utvendig - Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkelte vannbrett har løsnet. Tilfelle av tørkesprekker. Enkelte går på i karm

Utvendig - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Våtrom - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken - Avtrekk - Stue/kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.

Tomteforhold - Terrengforhold: Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Kun i noe svanker i fjell.

Anneks:
Utvendig - Anneks generelt: Registeret kun et avvik som er: Glipe i utgangsdør samt at den subber i terskel


Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Fritidsbolig:
Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Dette gjelder på vegg.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Anneks:
Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Vedovn på kjøkkenet og peisinnsats i stuen, begge fra Jøtul. Det ble sist utført tilsyn og feiing den 06.10.22, det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten. Varmekabler på bad, ellers øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering på egen eiendom.
For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Ragnhild Gudrun Vikesland

Årlig festeavgift kr 7.000,-
Neste regulering av festeavgift er 2027
Festekontrakten løper videre etter tfl. §33
Er rett til fornyelse, fornyet 2022
Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeks
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og/eller signatur på transport av festekontrakt.
Bortfester ønsker ikke å benytte forkjøpsretten
Mulighet for innløsing av festetomten? Ja, etter avtale

Festekontrakt - vilkår er tinglyst den 03.08.1971 med dagboknr. 1971/2441-3/26 som en pengeheftelse i festerett og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt og hage

Hovedsakelig naturtomt. Gruset parkeringsplass.

Eier

Liv Nilsen Per Martin Nilsen

Vei, vann og avløp

Felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei.
Tilknyttet vann via privat borehull. Felles med nabo.
Det er helårs privat kloakk/avløp med koblet tilknytning til Skrim Vann og Avløpsselskap AS.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Megler har derfor ikke hatt anledning til å kontrollere hva som er byggemeldt/godkjent på eiendommen.

Prisantydning

2 810 000,-

Beregnet totalkostnad

2 810 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 70 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 810 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 83 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 893 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 04.07.2023 Formuesverdi : 287 408,-

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  8500 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Nett AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 5911740 Premie: 2000

Kommunale avgifter

Kr. 2 770,11 pr. år Fakturert beløp i 2022. Dekker hytterenovasjon og feie- og tilsynsavg. fritid. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.

Andre utgifter:
Årskort Skrimveien p.t. kr. 2.300,-
Brøyting internveier/gårdsplass, p.t. kr. 4.100,-
Felles borevann med hyttenabo, p.t. kr. 1000,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:287 408,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 61 875)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.
Vi vil gjøre oppmerksom på at det kan være møbler/inventar/løsøre på bilder kan avvike fra hva som vil befinne seg i hytta ved visning og overtagelse.

Det opplyses om at hjemmelshaver har 1 aksje i Skrim Vann og Avløpsselskap AS, kostpris for aksjen var kr 99.100.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr. 2441-3/26, tinglyst 03.08.1971 -   Festekontrakt - vilkår  
festetid: 50 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 400
FRA 01 01 1972
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER
GJELDER I 50 ÅR
BESTEMMELSE OM FORLENGELSE
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?